Bakanlık affetmedi! Cezası çok büyük!

Reklam Kurulu, tüketicilerin sağlığını tehlikeye atan ve ilaç gibi tanıtılan takviye edici bir gıda reklamından dolayı firmaya 735 bin lira ceza uyguladı.
Dr. Ömer Coşkun olarak biliniyordu,
Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, kamuoyunda "Dr.  Ömer Coşkun ürünleri" olarak da bilinen ve ilaç gibi tanıtılan takviye edici gıda  niteliğindeki ürünlere ilişkin reklamların Reklam Kurulunca hassasiyetle  incelendiği ifade edildi.
İncelemeler doğrultusunda Kurul tarafından tüketicileri aldatan ve  tüketicilerin sağlığını tehlikeye atan söz konusu ürünün reklama ilişkin, firmaya  735 bin 801 lira idari para cezası uygulandığı ifade edilen açıklamada, şunlar  kaydedildi:
 
"Bu reklam denetimlerinin yanı sıra Bakanlıkça, sipariş hattı aranmak  suretiyle ANC Panax, ANC Sindirim Destek Seti, ANC VCPR, Spartacus For men  Capsule ve ANC Salkom Saç Bakım Seti gibi rastgele seçilen bazı ürün numuneleri  sipariş edilmiştir. Ardından, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının  laboratuvarlarında, temin edilen bu ürünlerin içerik analizleri yaptırılmıştır.
 
Her ne kadar kendilerinin bu ürünlerle hiçbir ilgisi olmadığını iddia  etseler de gerek sipariş edilen ürünlerle birlikte gönderilen faturadan, gerekse  sipariş hattı olarak kullanılan telefon numarası sorgusundan Bioter Kozmetik ve  Tarım Ürünleri AŞ'ye ait olduğu tespit edilen bu ürünlerden spartacus for men  adlı üründe, gıdalarda kullanımı kesinlikle yasak olan afrodizyak etkili ilaç  etken maddesi sildenafil bulunduğu tespit edilmiştir. Bu durum,  piyasa gözetim  ve denetimi kapsamında gerekli işlemlerin yapılması amacıyla ilgili diğer  Bakanlıklarla da paylaşılmıştır."
 
"Aldatıcı reklamlara itibar etmeyin"
 
Açıklamada ayrıca, tüketicilerin mağdur olmamaları için son derece  temkinli olmaları, uydu üzerinden yayın yapan televizyon kanallarında sık sık  yayınlanan ve aslında takviye edici gıda niteliğindeki ürünleri ilaç gibi tanıtan  reklamlara itibar etmemeleri, ürünleri kullanmadan önce hekime  danışmaları gerektiği ifade edildi.