MERSİN'de eğlenmek için gittiği barda çıkan kavgada dövülerek ağır yaralanan, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki Yağız Kürşat Kıvılcım'ın organları ailesi tarafından bağışlandı. Cinayet şüphelisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 18 yaşındaki F.C.Y. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Olay, 22 Haziran'da akşamı Adnan Menderes Bulvarı'ndaki barda meydana geldi. Çağdaşkent Anadolu Lisesi'nden mezun olan Yağız Kürşat Kıvılcım, Lisans Yerleştirme Sınavı'ndan çıktıktan sonra arkadaşlarıyla birlikte bara eğlenmeye gitti. İddiaya göre, bir süre sonra Kıvılcım'ın yanında bulunan arkadaşı ile bardaki bir başka genç grubu arasında kız meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın bir anda büyümesi üzerine taraflar, bar çalışanları tarafından dışarı çıkarıldı. Bar dışında da devam eden kavga sırasında, arkadaşını korumaya çalışan Yağız Kürşat Kıvılcım, feci şekilde dövüldü. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri, Kıvılcım'ın duran kalbini tekrar çalıştırıp, Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yoğun bakımda tedavi gören ve 3 kez kalbi duran Kıvılcım'ın dün beyin ölümü gerçekleşince ailesi tüm organlarını bağışladı.
Kıvılcım'ın cenazesi bugün ailesine teslim edildi. Cenazenin morgdan çıkarılışı sırasında anne Emel Kıvılcım, oğlunun tabutuna dokunabilmek için cenaze aracının arkasından koştu. Yağız Kürşat Kıvılcım'ın kız kardeşi Bensu'yu ise yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Kıvılcım'ın cenazesi götürüldüğü Burhan Köyü mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
YARIM SAAT ÖNCE GÖRÜŞTÜM
Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki evinde taziyeleri kabul eden fabrikada işçi baba Tevfik Kıvılcım, oğlunun pazar günü sınav stresini atmak için bara gittiğini belirterek, "Olaydan yarım saat önce ben kendisini almak için telefon açmıştım. Bana 'Baba biraz daha eğlenelim' dedi. Sonrasında bir sataşma olmuş, oğlum da ayırmaya çalışırken karşı taraftan 3-5 kişi tarafından darp edilmiş. O sırada kalbi durmuş, çalıştırmışlar. 3 kez kalbi durmuş ve yeniden hayata döndürülmüş. Olaya anlam veremiyorum. Bu durum şimdiki gençlerin her şeyi zirvede yaşamalarıyla alakalı bir durum. Günü birlik yaşıyorlar her şeyi. Sonunu düşünmeden yaşıyorlar. Onların cezalarını çekeceğine inanıyorum. Sanırım cezalarını çekerken neden bunu yaptıklarını düşünürler" dedi.
TÜM ORGANLARINI BAĞIŞLADI
Çocuğunun organlarını bağışladığını da ifade eden acılı baba, "Doktorlara 'Tırnaklarına kadar alabilirsiniz' dedim. Kime ne lazımsa alsın. 'Bana çocuğumu küp şeker büyüklüğünde bile verseniz önemli değil' dedim. 'Ne kadar küçük verirseniz o kadar büyük bir görev yapmışızdır' dedim. Hastanedekileri de bu konuda uyardım, organ kaybı olmaması için. Organ bağışı çok önemli bir şey. Yapılması gerekir. Ben kendi organlarımı da bağışlanmasını istedim" diye konuştu.
1 KİŞİ TUTUKLANDI
Öte yandan, Yağız Kürşat Kıvılcım'ın ölümüyle sonuçlanan olayın ardından çalışma yapan polis ekipleri, kavgaya ait güvenlik kamerası görüntülerine de ulaştı. Kıvılcım'ı barın önünde dövdüğü belirlenen 18 yaşlarındaki F.C.Y., H.A. ve A.A.'yı gözaltına aldı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden F.C.Y. tutuklanırken diğer 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI