Mengen’e bağlı Gökçesu beldesinin içerisinden geçen Gökçesu deresi kirlilik nedeniyle siyah renge büründü. Deredeki aşırı kirlilik nedeniyle ortaya çıkan kötü koku çevre köylerde yaşayan vatandaşları da rahatsız ediyor. Kirlilik nedeniyle derede bulunan binlerce balık telef olarak su yüzeyine çıktı. Köylülerin ihbarı üzerine olay yerine gidenBolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri inceleme başlattı. Yetkililer tarafından sudan numuneler alınarak incelenmek üzere araştırma enstitüsüne gönderildi.

Gökçesu deresinde yaşanan balık ölümleri konusunda araştırmaların başlatıldığını belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş, şunları söyledi:
"Balık ölümlerinin Gökçesu deresinde yaklaşık iki kilometrelik bir kısmında olduğu gözlemlenmiştir. Balık ölümlerinin suyun akıntısı sebebiyle nehrin çıkış yönünde yoğunlaştığı görülmüştür. Nehir suyunun kötü koktuğu, renginin siyahımsı olduğu görüldü. Balıkların ve suyun kokuştuğu, ölü balıklarda çürüme başladığı hususu göz önüne alındığında, balıkların 72 ile 120 saat arasında ölmüş olduğu kanaati oluşmuştur. Balık ölümlerinin toplu olması ve belli bölgede yoğunlaşması nedeni ilekaçak avcılıkta kullanılan kireç kullanımı gibi bazı yöntemlerden şüphe edilmektedir. Balık ölümlerinin kesin sebebini belirlemek üzere toksikolojik, mikrobiyolojik ve kimyasal yönden araştırılması için balık ve su numunesi alınmıştır. Numuneler ilimizin bağlı olduğu Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsüne gönderilmiştir."