ŞANLIURFA’nın Viranşehir İlçesi’nde 6’ncı çocuğunu doğurmak için hastaneye yatırılan 32 yaşındaki 8,5 aylık hamile Hacire Çardak, karnındaki bebeğiyle birlikte öldü. Sevk edildikleri Şanlıurfa'da eşinin karnındaki bebeğiyle ölümüne isyan eden İsmail Çardak, "Viranşehir'de doktorun bir sorunu olmadığını söylediği eşim 2 gün sonra öldü. Eşim doktorun ihmali yüzünden bebeğiyle birlikte artık hayatta yok. Eşim ve bebeğinin ölümünde kusuru olanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım" dedi.
Viranşehir'in Bahçelievler Mahallesi’nde oturan 5 çocuk annesi 32 yaşındaki Hacire Çardak, geçen pazar sancıları artınca lokantacı eşi İsmail Çardak tarafından Viranşehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Muayenesi yapılan kadın, idrar yollarında enfeksiyon bulunduğu için Kadın Doğum Servisi'ne yatırıldı. İddiaya göre, yakınları dün akşam saatlerinde şikayetleri artan kadının Şanlıurfa'da daha donanımlı bir hastaneye sevk edilmesini istedi. 8,5 aylık hamile kadın, gece geç saatlerde ambulansla Şanlıurfa Kadın Doğum ve Hastalıkları Hastanesi acil servisine sevk edildi. Acil servise alınan Hacire Çardak kısa süre sonra iddiaya göre karnındaki kız bebeğiyle aşırı kan kaybından yaşamını yitirdi.
Ölümüyle yakınlarını yasa boğan Çardak’ın cenazesi otopsi için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
ACILI EŞTEN DOKTORA TEPKİ
Adli Tıp Kurumu'nda öğleden sonra otopsisi tamamlanan Hacire Çardak, yakınlarına teslim edildi. Eşinin cenazesini defnetmek üzere Viranşehir'e götüren İsmail Çardak, Viranşehir'de doktor ihmalinin ölüme yol açtığı iddiasında bulunarak şöyle konuştu:
"Eşimi düzenli olarak muayene götürüyorduk. Pazar günü aniden eşimin sancıları artması üzerine Viranşehir Devlet Hastanesi'ne götürdüm. Burada eşimi muayene eden kadın doktor, bir şeyi olmadığını sadece idrar yollarında enfeksiyon kaptığını söyleyerek hastaneye yatışını yaptı. Ancak eşim iyice rahatsızlanınca Şanlıurfa’ya getirdik. Burada aşırı kan kaybı sonucu karnındaki bebeğiyle birlikte öldü. Eşimin ve karnındaki bebeğin doktor ihmali yüzünden öldüğünü düşünüyorum. Bunun için sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağım"
Gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtsız bırakan Viranşehir Devlet Hastanesi yetkilileri ise ölüm olayıyla ilgili inceleme başlatılacağını kaydetti.

FOTOĞRAFLI