TSK, Cerablus'a güneyden yaklaşan ve uyarılara aldırış etmeyen YPG'li grubu top atışlarıyla etkisiz hale getirdi. Bölgedeki güvenlik kaynakları, PYD unsurlarının Fırat’ın doğusuna çekilmediği takdirde atışların devam edeceği kaydetti.
Türk Sİlahlı Kuvvetleri'nin dün Suriye'de başlattığı "Fırat Kalkanı" operasyonundan sonra PYD'nin silahlı gücü YPG ile ilk sıcak temas dün akşam saatlerinde yaşandı.
Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre insansız hava araçları Menbiç'in 10 kilometre kuzeyinde, Cerablus'a yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta bir grup YPG gücünü tespit etti. Bunun üzerine Karkamış'ta konuşlu Fırtına obüsleri YPG'li grubu vurdu. Tüp atışları sonucu YPG'li grubun etkisiz hale getirildiği öne sürüldü.
Bölgedeki güvenlik kaynakları, PYD unsurlarının Fırat’ın doğusuna çekilmediği takdirde atışların devam edeceği kaydetti.
BAŞBAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ
Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen "Fırat Kalkanı" operasyonu kapsamında tespit edilen terörist hedeflerin en yüksek hassasiyetle vurularak bertaraf edilmekte olduğu bildirildi.
GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “FIRAT Kalkanı Harekâtı” devam etmektedir.
Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir.
Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir.
SACU NEHRİ...
AA'nın haberine göre örgütün, ABD-Türkiye mutabakatında sınır hattı olarak belirlenen Sacu Nehri’nin gerisine çekilmemesi üzerine TSK bölgeyi top atışına tuttu. İddialara göre ÖSO’nun Cerablus’taki ilerleyişi ve IŞİD militanlarının çekilmesi esnasında PYD yeniden harekete geçti. Örgüt, Sacu Nehri’nin kuzeyine tekrar geçerek dün Münbiç’in kuzeyindeki Amerinah, Mağara ve Balaban köyleri ile Şamaklı ve Çakmaklı tepelerini ele geçirdi. YPG bugün de aynı yönde Cerablus’un güneyine doğru ilerleyerek Cub el-Kusa, Debisah ve Ayn Beyda köyleri üzerinden Fırat Nehri kıyısındaki Amarina köyüne ulaştı.
YPG böylece, dünden bu yana 7 köyü ele geçirmiş oldu. “Suriye Demokratik Güçleri” adı altında kamufle olan PYD militanlarının varlığının istihbarat birimlerince tespiti üzerine TSK 18.00 sularında Amarina’yı topçu birlikleriyle vurdu. Güvenlik kaynakları, PYD militanlarının bölgede ilerlemesine müsaade edilmeyeceğini, örgüt geri çekilene kadar müdahalenin devam edeceğini bildirdi.