GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, 21'inci dönem MHP milletvekili 52 yaşındaki Ali Özdemir ve kardeşi Mehmet Özdemir'i tabancayla yaralayıp kaçan, daha sonra polise teslim olan MHP İl Başkanı Mehmet Doğan ile oğlu Murat Doğan ve MHP Şehitkamil İlçe Başkanı Hüseyin Kurt adliyeye sevk edildi. 2 başkan serbest bırakılırken,Murat Doğan ise tutuklandı.
Olay, geçen pazar akşamı Abdülkadir Aksu Bulvarı üzerinde meydana geldi. MHP eski milletvekili Ali Özdemir ile Gaziantepspor yönetim kurulu üyesi kardeşi Mehmet Özdemir, telefonda tartıştıktan sonra bir araya geldiği MHP İl Başkanı Mehmet Doğan ile bulvarda buluştu. Şehitkamil İlçe Başkanı Hüseyin Kurt'un da bulunduğu sırada iddiaya göre eski milletvekilinin yakınları il başkanını darp etmek istedi. Bu sırada otomobille peşinden gittiği babasının darp edilmek istendiğini gören Murat Doğan, MHP'li eski milletvekili Ali Özdemir ile kardeşi Mehmet Özdemir'e tabancayla ateş etti. Tabancadan çıkan kurşunlara hedef olan Özdemir kardeşler yaralanırken, MHP il başkanı Mehmet Doğan, oğlu Murat Doğan ve MHP Şehitkamil ilçe başkanı Hüseyin Kurt ise olay yerinden uzaklaştı.
Olaydan bir gün sonra MHP'li 2 başkan, dün de Murat Doğan polise teslim oldu. İfadelerinin alınmasının ardından MHP il başkanı, oğlu ve ilçe başkanı adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alınan MHP İl Başkanı Mehmet Doğan ile Şehitkamil İlçe Başkanı Hüseyin Kurt serbest bırakıldı. Ruhsatlı tabancası ile Özdemir kardeşleri yaraladığı belirlenen Murat Doğan ise nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemede tutuklanan Murat Doğan cezaevine konulurken, yaralanan eski milletvekili Ali Özdemir ile kardeşi Mehmet Özdemir'in tedavilerine ise hastanede devam ediliyor.

MB (HK/RT) (FOTOĞRAFLI)