Erdoğan: Gelişmeler Hayra Alamet Değil
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı namazını Orman Bölge Müdürlüğü içerisindeki Fatih Ormanı Camisi'nde kıldı.
Erdoğan: Gelişmeler Hayra Alamet Değil
Erdoğan, sabah saatlerinde Tarabya'daki Hüber Köşkü'nden torunları Ömer Tayyip Erdoğan ve Ahmet Akif Albayrak ile çıkarak, Fatih Ormanı Camisi'ne geldi.

Burada bayram namazını kılan Erdoğan'a, oğlu Bilal Erdoğan ve İstanbul Valisi Vasip Şahin de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, namaz sonrasında vatandaşlarla bayramlaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan namaz çıkışı açıklama yaptı.

İşte o açıklamalar:

- Öncelikle tüm milletimin, tüm İslam dünyasının Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Bu bayramın tüm insanlık için barışa vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum, tüm mazlumların, mağdurların aydınlık geleceği için bir vesile olmasını temenni ediyorum.

HAYRA ALAMET DEĞİL

- Bölgemizdeki gelişmeler hayra alamet değil. Verilen sözde durulursa Suriye'de 48 saat bir ateşkes söz konusu, eğer başarılı olursa 1 hafta devam etmesi söz konusu.

- Şu anda tüm asker ve polisimiz hepsi aynı kararlılıkla operasyonlara devam ediyorlar. Hedefimiz ülkede 1. derece huzurun temini noktasında devletin koyduğu kurallara herkesin A'dan Z'ye uymasıdır.

TERÖR ÖRGÜTÜ TARAF OLMAZ

- Zaman zaman yazılı ve görsel medyada şu tür haberler okuyor ve duyuyoruz, 'taraflar' diye bazı ifadeler kullanılıyor. Hiçbir zaman devlet terör örgütleriyle taraf olmaz. Devlet devlettir. Devletin yönettiği ülkemizde terör örgütünü hiç bir zaman devlet bir taraf olarak değerlendirmez. Bunun da özellikle bilinmesini isterim. Şu anda da hükümetimiz bu anlayış içerisinde atılması gereken adımlar neyse gerek Anayasa gerek yasalar çerçevesinde kanun hükmünde kararnamelerle de atılan adımlarla bu süreci devam ettirmektedir. Ben hükümetimize ve atılan adımlara destek veren muhalefetimize tüm sivil toplum kuruluşlarına bu noktada şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

CERABLUS OPERASYONU

- Bizim 90-95 km'lik bir planımız vardı. Bunu Putin ve Obama ile de görüştük. Bunu başaralım dedik. Suriye sınırımız sürekli tehdit altında. Fırat Kalkanı sınırlarımızı tehditten temizleme harekatıdır.

BELEDİYELERE KAYYUM

- Aslında bu tabi yeni bir şey değil. Bana göre geç atılmış bir adımdır. Bu benim daha önce de temennimdi. Çünkü belediye başkanlığı yapmış biri olarak konuşuyorum. Siz terör örgütlerine destek veremezsiniz sizin öyle bir yetkiniz yok. Alt yapı, üst yapı ve hizmet götürmekle görevlisiniz. Hendek açmak için değil. Hayatı aksatmak için hendek açılır mı? Devletten gelen desteği dağa gönderdiler. Bunların hepsi tespit edildi. TNT taşıyorlar, tüpler, variller taşıyorlar. Bölgede devamlı tehdit unsuru oluşturuyorlar, bunların tespiti var.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ

Bağlantı yolları tamamıyla bittiği zaman Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün İstanbul'a kazandıracağı çok şeyler var.