CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Suriye sınırında ele geçirilen kimyasal variller, İskenderun Limanı'nda bir TIR'da bulunan düzenekler ve Adana'da yakalanan havan mermisi kovanlarıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.
Hatay'ın merkeze bağlı Narlıca Beldesi yakınlarında Suriye'ye geçiş yapmak isteyen araçlarda yapılan aramada 50 kilogram ağırlığında 20 çuval kükürt ile kapakları mühürlü 8  kimyasal varil ele geçirildiğini hatırlatan CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, bundan kısa bir süre sonra da İskenderun Limanı'nda bir TIR'da bomba düzenekleri ile Adana'da ise havan mermisi kovanlarının ele geçirildiğine dikkat çekti. Eryılmaz, valilik ve jandarma kaynaklarına dayandırılarak basında çıkan haberlerde, Adana'da yakalanan mühimmatların siparişlerinin teröristler tarafından Adana ve Konya'daki silah fabrikalarına verildiğini öğrendiğini belirterek, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlamasını istediği soruları şöyle sıraladı:
"Hatay'ın merkeze bağlı Narlıca Beldesi yakınlarından Suriye'ye geçiş yapmak isteyen 3 aracın içinde yakalanan kimyasal maddelerin içeriği nedir? Bu kimyasal maddeler nereden ve kimler aracılığıyla temin edilmiştir? İskenderun LimakPort'ta Mısır'dan gelen Ro-Ro gemisinden inen Türk TIR'ından bomba düzeneklerinin ele geçirildiği iddiaları doğru mudur? Bu TIR'ın rota güzergahı nedir? İddia edilen TIR'da hangi menşeide ve ne kadar yasadışı unsura rastlanılmıştır? Bu mühimmatlar kim yada kimler tarafından temin edilmiş, kim yada kimlere teslim edilmek istenmiştir? Suriye'de olayların başlangıcı kabul edilen 26 Mart 2012 tarihinden günümüze kadar ülkemiz limanlarında hangi bandıra ve ne kadar gemiye ilgili bakanlık nezdinde izinsiz ve manifesto dışı yük, yasa dışı unsur nedeniyle işlem yapılmıştır? İşlem yapılan izinsiz ve manifesto dışı yüklerin içeriği nedir? Adana polisi tarafından yapılan operasyon neticesinde durdurulan TIR'da ne kadar silah ve mühimmat ele geçirilmiştir? Yakalandığı iddia edilen silah ve mühimmatlar kim yada kimler tarafından temin edilmiş ve kim yada kimlere teslim edilmek istenmiştir? Adana Valisi Hüseyin Avni Coş terör örgütü bağlantısı üzerinde durdukları ve mühimmatın Türkiye dışında kullanılacağı bilgisine ulaştıklarını ifade etmiştir. Ancak ulusal basına yansıyan Jandarma ve valilik kaynaklarına dayandırılan haberler bu mühimmatın Konya'da üretilip Suriye'ye gönderileceği yönündedir. Bu iddia doğru ise Sayın Vali neden gerçeğe aykırı beyanlarla bu olayı kamuoyundan saklama gayreti içine girmiştir?"