HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi'nde geçen cuma günü çıkan olaylarda 2 kişinin hayatını kaybetmesi, Şanlıurfa ile Viranşehir İlçesi'nde BDP'liler tarafından protesto edildi.
Şanlıurfa'da BDP üyesi yaklaşık 300 kişi, öğle saatlerinde Topçu Meydanı'nda toplanarak yürüyüşe geçti. PKK ve Abullah Öcalan lehine sloganlar atan gruptakiler, yaklaşık 1 kilometre yürüyerek Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne geldi. Polisin yoğun önlem aldığı yürüyüşün ardından kalabalığa konuşan BDP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Binici, Yüksekova'da 2 kişinin ölümüyle sürecin provoke edildiği iddiasında bulunarak, "Sayın Öcalan’ın başlattığı demokratik çözüm yürüyüşü AKP hükümetinin polisi tarafından provoke edilerek, sürecin önüne engel olunmak istenmektedir. AKP’nin sivil katliam sicili çok kirlidir. Bu tarz katliamlar, AKP hükümeti tarafından normalleştirilmesi kabul edilemez. Biran önce bu olayın faillerinin yakalanması ve soruşturmanın açılmasını istiyoruz" dedi.
VİRANŞEHİR'DE ZILGITLAR EŞLİĞİNDE YÜRÜYÜŞ
Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde de BDP'liler ilçe binası önünde toplandı. İlçe merkezine doğru yürüyüşe geçen kalabalıkta kadınlar zılgıt çekti, Öcalan ve PKK lehine sloganlar atıldı. 2 kilometre yürüyerek Maliye Parkı'na gelen kalabalığa konuşan BDP Viranşehir İlçe Başkanı Halis Aktaş, Yüksekova'da 2 kişinin öldüğü olayların provokasyon olduğunu ileri sürerek şunları söyledi:
"Son günlerde halkımıza karşı provokasyonlar gerçekleşmekte ve barış süreci baltalanmak istenmektedir. En son örneği olan Yüksekova'da halkımıza saldırılmış ve gerilla mezarları tahrip edilmiştir. Eğer kalıcı bir barış isteniyorsa AKP hükümeti bu saldırılardan vazgeçmeli, Öcalan'ın başlattığı ateşkes ve çözüm önerisi dikkate alınmalıdır."