Başbakan: YPG Unsurları Fırat'ın Doğusuna Çekilinceye Kadar Operasyon Devam Edecek
Başbakan Binali Yıldırım, Habertürk'te katıldığı yayında Suriye haritasını eline alarak Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili kritik bilgiler verdi. Yıldırım, operasyonun YPG/PYD Kürt gruplarının Fırat'ın doğusuna çekilinceye kadar devam edeceğini belirterek "Bu bizeAmerika'nın taahhüdüdür, garantisidir." dedi.
Yıldırım'ın açıklamasının tamamı şöyle;
Bizim hassasiyetimiz, oldu bittiye getirilerek YPG/PYD unsurlarınca Suriye'nin bir kısmının işgal edilmemesi. Suriye muhalifleri Cerablus'a zaten yerleşmeye başladılar. Cerablus da dahil bütün alanın YPG ve PYD'den temizlenmesi lazım. YPG unsurları Fırat'ın doğusuna geçmesi lazım. Başka bir çaresi yok.
AMERİKA İLE YAPILAN ANLAŞMA
DEAŞ çıkarıldıktan sonra PYD unsurları kuzeyden Münbiç'i aldı. Münbiç'teki DEAŞ'lılarTürkiye sınırına geldi. Şimdi sınırdan DAEŞ'lılar temizlendi. Arkadan gelen PYD Kürt gruplarını da sınırdan uzaklaştırıyoruz.
Amerika'yla anlaşmamız şudur: Münbiç ve bu bölgede bulunan PYD'liler nehrin doğusuna geçmesi lazım. Bu Amerika'nın bize taahhüdüdür, garantisidir. Bu gerçekleşinceye kadar operasyon devam edecek.