CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ile bir grup partili, 10 Kasım Atatürk'ü anma töreninde kendisini protesto edenlerden bir kişiye 'gavat' diyen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u protesto etti.
CHP İl Binası'ndan çıkan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ile yanındaki 50 kişilik grup, 2 kilometre uzaktaki Adana Valiliği'ne üzerinde, 'Gavat değil Adanalıyız', 'Gavat denilince akla artık o geliyor', 'Vali Coş, coşma' yazan pankartlar ve 'Vali istifa' sloganlarıyla yürüdü. Eylemcilerin önü valiliğe çıkan yolda sivil ve çevik kuvvet polisleri tarafından kesildi. Valiliğe yürümesine izin verilmeyen CHP'liler, ara sokağa yönlendirildi. Buradan Nuri Sabuncu Bulvarı'na çıkan CHP'liler, Valilik binasına 100 metre uzakta toplandı.
Burada konuşan İrfan İnanç Yıldız, Türkiye'deki 19 milyon gencin vicdanı olarak Adana'da bulunduklarını söyledi. Yıldız, şöyle dedi:
"Bu kentin sahipsiz olmadığını belirtmek için biz arkadaşlarımızla bu kente geldik. Hepimizin de bildiği gibi 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü anma törenlerinde coşan vali, vatandaşa ağza alınmayacak bir kelime sarf etmiş ve herkesin gözü önünde bir vatandaşı işaret etmiş, 'Seninle sonra konuşacağız' diyerek Adana'ya tehditler savurmuştur. Adana tarihinde emsali görülmemiş bu olayın ardından Sayın Vali'nin çelişkili ve kendi söylediğini yalanlayan açıklamaları hem Adanalıları hem de Türkiye'nin dört bir yanındaki gençleri rahatsız etmiştir. Biz de bugün bu yüzden CHP Genel Merkezi Gençlik Kolları olarak protesto hakkını kullanmaktayız. 19 milyon gencin vicdanı olarak buradayız."
VALİLİĞE SİYAH ÇELENGE İZİN VERİLMEDİ
Basın açıklamasının ardından valilik binasına üzerinde 'Vali istifa. CHP Gençlik Kolları' yazan siyah çelengi bırakmak isteyen CHP'lilere, polis izin vermedi. Bunun üzerine CHP'liler çelengi bırakmadan gitmeyeceklerini belirterek, oturma eylemi başlattı. Yaklaşık 30 dakika oturan eylemciler daha sonra, yakınlarındaki bir elektrik direğini göstererek, "Biz bu elektrik direğini Adana Valiliği kabul ediyoruz. Çelengimizi de buraya bırakıp ayrılıyoruz" dedi.
Daha sonra 'Vali istifa sloganları eşliğinde çelengi direğin üst tarafına çıkarak asan CHP'liler dağıldı.