Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da matematik öğretmeni 28 yaşındaki Lokman Ay, dersini böldüğü için uyarıda bulunduğu öğrenci ve yakınları tarafından dövüldü. Ay'ın saldırıya uğramasına tepki gösteren meslektaşları derslere girmedi.
Olay, merkez Yüreğir İlçesi'nin Yamaçlı Mahallesi'ndeki Karşıyaka Endüstri Meslek Lisesi'nde dün meydana geldi. İddiaya göre, matematik öğretmeni Lokman Ay ders anlatırken sınıfın kapısı açıldı. İçeriye giren bir öğrenci, dersteki öğrencilere bakıp dışarı çıktı. Ay, koridorda gezen ve adını bilmediği öğrenciyi, kolundan tutup idareye götürdü. Yönetimin uyarıda bulunduğu öğrenci, cep telefonu ile yakınlarını arayıp okula çağırdı. Okula gelen 5 kişi, öğretmen Lokman Ay'a saldırdı. Okul duvarında asılı olan Atatürk'ün 'Gençliğe Hitabe'sini yerinden söken saldırganlar, onunla Lokman Ay'ın kafasına vurdu. Kavga araya giren öğretmenler tarafından ayrıldı. Saldırganlar ise okuldan kaçtı. Ambulansla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Lokman Ay'a 3 gün iş göremez raporu verildi.
Bu sabah okula gelen öğretmenler, meslektaşlarının saldırıya uğramasına tepki gösterip derslere girmedi. Öğretmenler odalarında otururken bahçede dolaşan öğrenciler de hem saldırıyı hem de öğretmenlerin derslere girmemesini ıslıkla protesto etti.
Lokman Ay'ın şikayetçi olduğu saldırganların yakalanması için polis soruşturma başlattı.
Öğretmen Lokman Ay, "4 yıllık öğretmenim, böyle bir olay ilk kez başıma geliyor. Başka meslektaşlarım benzer saldırılara maruz kaldı. Demek ki ders anlatma, mesleğini icra etme güvenliliğimiz hiç yok. Canımız tehlikede. Bu tip olayların önüne geçilmesi için tedbir alınmasını istiyorum" diye konuştu.

FK(BK/SS) (FOTOĞRAFLI)