MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde, Eğitim-Sen Tarsus Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Tayfun Cengiz, sendikanın serbest kıyafet eylemi kapsamında top sakal bırakıp küpe takmasına İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir'in, "Gay olduğun için mi küpe takıyorsun?" diyerek tepki gösterdiğini; ayrıca Şube Başkanı Yasemin Yücel'in de okula üstsüz gidip gitmediğini sorduğunu iddia etti. İddialarla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü Demir ise bir açıklama yapmadı.
Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel ile birlikte açıklama yapan ve aynı zamanda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur olarak görev yapan Tayfun Cengiz, hükümetinin bir süre önce Demokratikleşme Paketi kapsamında kamuda türban serbestliği getirmesine karşın Eğitim-Sen'in tüm yurtta başlattığı serbest kıyafet eylemi nedeniyle, top sakat bırakıp küpe taktığını söyledi. Cengiz, top sakal bırakması ve küpe takması yüzünden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir'in kendisine hakaret ettiğini ileri sürdü.
Müdür Demir'in Kurban Bayramı'ndan önce kendisini makam odasına çağırdığını belirten Cengiz, "Müdür Bey, her karşılaştığımızda sözlü tehditlerde bulunuyordu. Bayram öncesi ise beni odasına çağırarak 'Seni okula gönderirim, mahkeme bitene kadar da tuvalet temizlersin. Gay olduğun için mi küpe takıyorsun' 'Şimdi sen gay mi oluyorsun? Ayrıca, Şube Başkanımız öğretmen Yasemin Yücel'e ağır hakaretler etti. Yasemin Hanım hakkında, 'Yasemin Hanım okula üstsüz de gidiyor mu?', 'Kolsuz giyiniyor mu?' Yasemin Hanım'ın eşini kastederek 'Şahin de küpe takıyorum mu? Asıl ona yakışır' şeklinde ifadeler kullandı. Bu ifadelerden sonra durumu sendikamıza ileterek gereğinin yapılmasını talep ettim" dedi.
AK PARTİ'NİN KADINA NEREDEN BAKTIĞININ GÖSTERGESİDİR
Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel de açıklamasında, kadınlığını hedef alan bir yaklaşım hiç beklemediğini belirterek şunları söyledi;
"Eğitimin başındaki bir isimden böyle bir açıklama gelmiş olması bir kadın olarak beni rencide etti. Kadın bedenine yönelen 'İşe üstsüz mü gidiyor?' ifadesi zaten son derece çirkin bir ifadedir. Benim şube başkanlığı kimliğim var. Ama 24 yıldır öğretmenim. Ben nereye hangi kıyafetle gideceğimi çok iyi bilen bir insanım. Üstsüz mü gidiyor? ifadesi aslında, kadın bedenine bakışın, Ak Parti'nin zihniyetinde olan ve onun kadrolarının kadına nereden baktığının bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu şahsıma yönelmiş çirkin bir ifadedir. Benim şahsımda tüm kadın eğitim emekçilerine yapılmış bir saldırı olarak görüyorum. Bu konuda sendika üst yönetimimiz yasal girişimlerde bulunmaya hazırlanıyor. Cengiz arkadaşımız sendikal çalışmaları nedeniyle Müdür Beyin mobbing içeren hareketlerine hedef oluyor. Arkadaşımızın sürekli görev yaptığı birimler değiştiriliyor. Çeşitli zamanlarda uğradığı hakaretlere, aynı birimde görev yapan diğer kişiler de şahit oldular."
İddialarla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ise bir açıklama yapmadı. AŞ(BK/AAA)(FOTOĞRAFLI)