SURİYE'nin Rasulayn İlçesi'nde devam eden çatışmalar sırasında seken kurşunların tehdit oluşturduğu Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde eğitime bugün de ara verildi.
Ceylanpınar'ın karşısında bulunan Suriye'nin Rasulayn İlçesi'nde PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD güçleri ile El Nusra cephesi arasında şiddetlenen çatışmalar sırasında ateşlenen bir havan topu mermisinin isabet ettiği evde İdris Akgül'ün ölümüne yol açması nedeniyle geçen pazartesi eğitime ara verildi. Dün de resmi tatil nedeniyle eğitim yapılmayan ilçede, çatışmaların sürmesi ve Suriye tarafından ateşlenen mermi ve mühimmatların Ceylanpınar'a gelmeye devam etmesi nedeniyle bugün de okullarda eğitime ara verildiği duyuruldu.
Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Dağlı, sınırın karşı tarafında bulunan Rasulayn'da çatışmaların sürdüğünü ifade etti. Sınırı aşan mermilerin ilçeye ulaştığına değinen Dağlı, "Şiddetli çatışmalardan dolayı öğrencilerimizin olumsuzluk yaşamaması için ilçe merkezindeki okullarda eğitime bir gün daha ara verildi" dedi.
ÇATIŞMALAR GECE BOYU SÜRDÜ
Öte yandan sınırı aşan mermiler ile 5 kişinin öldüğü Ceylanpınar'ın karşısında bulunan Suriye'nin Rasulayn İlçesi'nde çatışmalar ise gece boyu devam etti. Çatışma ve patlama seslerinin tedirginlik yarattığı Ceylanpınar'da ise belediye hoparlörlerinden vatandaşlara sınıra yaklaşmamaları ve üst katlardan aşağı inmeleri konusunda sık sık uyarı anonsları yapıldı.
Rasulayn'da halen aralıklarla silah ve patlama sesleri duyulmaya devam ederken, Ceylanpınar'da ise güvenlik güçleri önlemlerini en üst düzeye çıkardı.