SURİYE Ulusal Koalisyon Başkanı Hadi Bahra, IŞİD tehdidine karşı uluslararası toplumun Özgür Suriye Ordusu'na destek vermesini istedi. Bahra, ilerleyen günlerde Irak'ta olduğu gibi IŞİD'e karşı hava desteği ve askeri yardım talebinde bulunmak üzere Amerika'ya gideceğini söyledi.
Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Hadi Bahra, Gaziantep'te bulunan geçici hükümet binasında toplantı düzenledi. IŞİD'in katliamlar yaptığını ifade eden Bahra, uluslararası toplumun Irak'ta bu örgüte karşı verdiği desteği Suriye'de verilmemesini eleştirerek, şöyle dedi:
"Tüm dünyayı terör çetelerine karşı savaşan Hür Suriye Ordusu'na destek amacıyla hızlı ve etkili bir müdahaleye çağırıyoruz. Birleşmiş Milletler ve ABD'nin de dahil olduğu, hürriyete inanan tüm ülkeleri, Suriye'deki duruma aynen Irak ve Kürdistan'daki durum gibi yaklaşmaya çağırıyorum. Çünkü gerekçeler de düşman da aynı."
Hadi Bahra, mevcut Suriye yönetiminin varlığını devam ettirmesi halinde Suriye'de terörün artacağını öne sürerken koalisyon tarafından atanan geçici hükümetin Savunma Bakanı Muhammed Nur Izz Alaaddin Khalouf ise, Suriye Ordusu ile IŞİD'in birlikte hareket ettiğini öne sürdü. Khalouf, "ABD tıpkı Irak'ta oldu gibi bu iki ortak güce karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu'na destek vermek için Suriye'ye hava operasyonu yapmalıdır" dedi.
Kısa süre içinde ABD'ye gitmesi beklenen Hadi Bahra'nın, Amerikalı yetkililerle görüşmelerinde IŞİD'e karşı hava saldırıları ve askeri yardım isteminde bulunacağı bildirildi.

FOTOĞRAFLI