ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR, TIR KUYRUĞU 10 KİLOMETREYİ BULDU
Suriye'nin Azez ilçesinde Özgür Suriye Ordusu'na bağlı gruplar ile Irak Şam İslam Devleti örgütü arasında çatışmaların yoğunlaşması üzerine Öncüpınar Sınır Kapısı'nın kapatılmasının ardından bölgede yardım taşıyan TIR'lar 10 kilometre kuyruk oluşturdu.
Kilis'in karşısında bulunan Azez'i önemli ölçüde elinde bulunduran El Kaide’ye bağlantılı Irak Şam İslam Devleti Örgütü’nün, Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki ÖSO'ya bağlı Kuzey Kasırgası Tugayı'nın kontrolündeki Esselame Sınır Kapısı'nı ele geçirmek için çatıştığı bildirildi. Geceden bu yana devam eden çatışmalar sırasında duyulan silah ve patlama sesleri üzerine Suriye tarafı Esselame Sınır Kapısı'nı kapattı. Bu gelişme sonrası Türkiye tarafı da güvenlik gerekçesiyle Öncüpınar Sınır Kapısı'nı geçişlere kapattı. Ülkelerine gitmek için geldikleri Öncüpınar Sınır Kapısı'nın kapatıldığını öğrenen Suriyeliler yoğunluk oluşturdu. Sınır hattında önlemlerini artıran güvenlik güçleri, Suriyelilerin geçişine izin verilmeyeceğini söyleyerek bölgeden uzaklaşmalarını istedi.
Öte yandan insanı yardımlar ve ticari malzeme taşıyan TIR’lar da kapalı olması nedeniyle Öncüpınar Sınır Kapısı önünde 10 kilometre kuyruk oluşturduğu görüldü.