Reşit ÇELEBİOĞLU/ KİLİS, () - KİLİS'in karşısında bulunan Suriye'nin Halep kentinin Azez ve Afrin ilçelerinde IŞİD militanları ile ortak hareket eden PYD güçleri ve Özgür Suriye Ordusu birlikleri arasında çatışma başladı. Zaman zaman patlama seslerinin de duyulması Kilis'te tedirginliğe yol açarken, çok sayıda Suriyeli de pasaportları ile sınırı geçerek Türkiye'ye geldi.
Kilis'in karşısında bulunan Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki Azez İlçesi ile 20 kilometre uzaklıktaki PKK'nın bu ülkedeki uzantısı PYD güçlerinin elinde bulunan Afrin ilçesi çevresinde terör örgütü IŞİD militanları çatışma başlattı. Dün gece başlayan ve aralıklarla süren çatışmalar sırasında ateşlenen havan toplarının seslerinin duyulması Kilis'te korku ve tedirginliğe yol açtı. Sık sık meydana gelen patlamaların ardından sınır hattında güvenlik önlemleri artırılırken, yaralananlar da sınırdan geçirilerek tedavi için Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi.
SURİYELİLER GELMEYE BAŞLADI
Afrin ve Azez dışında yaşanan çatışmaların ardından 2 ilçe merkezinde yaşayan ve paniğe kapılan onlarca kişi de pasaportları ile Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçerek Türkiye'ye gelmeye başladı. Yanlarında eşyalarıyla Türkiye'ye gelen çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Suriyeliler, sınırda kendilerini bekleyenlerle Kilis ve çevre illere gitti.
UZUN TIR KUYRUĞU
Öte yandan Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye gönderilmek üzere aktarma yapılacak yardım malzemeleri ile ticari malzeme taşıyan TIR’lar da bölgede kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Yoğunlaşan çatışmalar nedeniyle Esselame Sınır Kapısı’nda aktarım yapılacak TIR'ların gelmeyişi nedeniyle Türkiye tarafından uzun kuyruklar oluştuğu bildirildi. TIR şoförleri, Öncüpınar Sınır Kapısı’na Suriye TIR'larının gelmemesi nedeniyle kuyruk oluştuğunu ifade ederek, çatışmaların biran önce sona ermesini istedi.

FOTOĞRAFLI