SURİYE'den gelebilecek tehditlere karşı Kahramanmaraş’a kurulan Patriot Hava Savunma Sistemleri'nde görevli 300 Alman askerinin oluşturduğu birlik 7 aylık görevlerini yeni tabura devretti.
İç karışıklığın sürdüğü Suriye'den gelebilecek füze saldırılarına karşı geçen yıl NATO tarafından Patriot Hava Savunma Sistemleri, Kahramanmaraş Gazi Kışlası’na kuruldu. Tugay içerisindeki hakim tepeye konuşlandırılarak aktif hale getirilen sistemde çalışan 300 Alman asker, görev sürelerini tamamladı. Yine 300 kişiden oluşan yeni birlik, görevlerini Gazi Kışlası’nda düzenlenen törenle devraldı. Kışla içerisinde düzenlenen törene; Almanya Harekat Sevk ve İdare Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Peter Stüz, Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Almanya Askeri Ataşesi Kurmay Albay Michael Schraml, Adana'da görevli Patriot Hava Savunma Sistemi Komutanı Albay Laurens Jobse, Gaziantep’teki ABD Patriot Birliği komutanı Yarbay Lisa Bartels ile Türk ve Alman askeri yetkililer katıldı.
Törende konuşan Almanya Harekat Sevk ve İdare Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Peter Stüz, NATO üyesi Türkiye’de konuşlu Alman Patriot Birliği’nin görevini en iyi şekilde yapacağı inancında olduğunu belirterek, görev süresini tamamlayan birliğe teşekkür etti.
Alman Patriot Birliği’nin yeni komutanı Kurmay Albay Stefan Drexler ise komutayı devralmanın kendisi için onur olduğunu kaydederek, "Bundan sonra Kahramanmaraş’ın emniyetini sağlamak için görev yapacağız. Şehir halkı bizi çok iyi karşıladı. 7 ay boyunca burada görev yapacak olduğum için sevinçliyim. Türkiye’deki görev süremiz Almanya Büyük Meclisi tarafından 12 ay süreyle uzatılacaktır" dedi.
Görev süresini tamamlayan Kurmay Albay Bernd Stöckmann de Türkçe yaptığı konuşmasında yaklaşık 7 ay önce geldiği Kahramanmaraş’tan mutlu ayrılacağını ifade ederek, "Kahramanmaraşlılar bizleri çok iyi ağırladı ve kendilerinden biriymiş gibi davranarak bizleri onurlandırdı. Geriye baktığımda Türk misafirperverliğini ve konuk severliğini hatırlayacağım" diye konuştu.
Türk ve Alman milli marşlarının okunmasının ardından Almanya Harekat Sevk ve İdare Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Peter Stüz, görev süresini tamamlayan Kurmay Albay Bernd Stöckmann’a harekat madalyası verdi. Kurmay Albay Stöckmann da görevini Kurmay Albay Stefan Drexler’e devretti. Görevi devralan 300 kişiden oluşan askerlerin 7 ay boyunca Kahramanmaraş’ta kalacağı bildirildi.