SURİYE'nin Kilis sınırındaki Azez İlçesi'ndeki Çobanböy Bölgesi'nde El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Örgütü ile Türkmenler arasındaki çatışmalardan kaçan Muhammed El Muhammed, 80 yaşındaki hasta annesi Ayşe Mustafa'yı sırtında taşıyarak Türkiye'ye sığındı.
Kilis'in karşısındaki Azez kentinde IŞİD üyeleri ile Türkmenler arasındaki çatışmalar sürerken, ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçan Suriyeliler, Türkiye'ye sığınmaya devam ediyor. Dini gruplar daha fazla can kaybı olmaması için taraflarla görüşürken, sınır hattında da Türk Silahlı Kuvvetleri güvenlik önlemleri aldı. Sınırdaki çatışmalardan kaçan Türkmen kökenli Muhammed El Muhammed, hasta annesi Ayşe Mustafa'yı 2 kilometre sırtında taşıyarak Türkiye'ye getirdi. Türkiye'ye sığınan Muhammed, annesini sınırda bekleyen yakınlarına teslim ettikten sonra baygınlık geçirdi. Yakınları tarafından verilen suyla ayıltılan Muhammed, otomobille Kilis'e doğru hareket etti.
Suriye'de IŞİD güçleri ile Özgür Suriye Ordusu'na bağlı hareket eden Türkmen birliklerin çatışması aralıklarla sürerken, Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklıktaki bölgelerde ise, ordu birliklerinin ÖSO güçleri ile çatıştığı bildirildi. Zaman zaman Suriye'nin iç kesimlerinde çatışmalar sırasında meydana gelen patlamaların ardından oluşan yoğun duman Türkiye tarafından da görülüyor.