GAZİANTEP'te, çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye yaklaşık 1000 kişi, İsrail'in Filistin'e yönelik operasyonunu protesto etti.
İkindi namazı sonrası Kolejtepe Mahallesi'ndeki Yeşil Cami önünde toplanan grup, ellerinde Filistin bayrakları ve dövizlerle İsrail aleyhine sloganlar atarak, Kırkayak Parkı'na kadar yürüdü. Grup adına basın açıklaması yapan Sait İslam, İsrail'in organize terör devleti olduğunu söyleyerek, Filistin'e yönelik yapılan operasyonlar karşısında dünyanın sesiz kaldığını ifade etti. İsrail'in, Filistin'e yaptığı operasyonları her Ramazan ayında tekrarlandığını belirten İslam şöyle konuştu:
"Neredeyse her Ramazan ayında Filistin'e saldırmayı alışkanlık haline getiren işgal devleti, özellikle sabah namazında Gazze halkına saldırarak, bebek, çocuk, kadın ve yaşlı demeden öldürmektedir. Bu saldırılarda 300'ü aşkın kişi öldürülürken, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 2 bini aşkın insan yaralanmıştır. Bütün bu katliamlara karşılık ABD ve AB başta olmak üzere, Fransa, Almanya, İngiltere gibi büyük devletler yaşananları görmezden gelerek, işgal devletinin haklı çıkarmaktadırlar. Terör devletine sadece batı değil İslam devletleri de göz yumdukları için suçludurlar. İslam ümmeti olarak, bir araya gelerek terör devletine karşı ekonomik ve siyasi boykot uygulayarak Filistin devletine destek olmalıyız."
Kalabalığın, parktaki protestosunu sahur vaktine kadar sürdüreceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI