Konuya ilişkin AA muhabirine konuşan ancak güvenlik gerekçesiyle  isminin açıklanmasını istemeyen Iraklı üst düzey bir askeri yetkili, DEAŞ'a doğu  ve kuzey bölgelerinden saldırmak için Peşmerge cephelerini kullanan Irak  askerleri arasında Şii milislerin de yer aldığını ileri sürdü.

öz konusu milislerin doğrudan Bağdat'tan geldiğini belirten yetkili,  "Elimize geçen bilgilere göre bu milisler Haşdi Şabi çatısında yer alan Nuceba  Hareketi'ne bağlı ve daha önce Esed Rejimi'ne destek için Suriye'de de  çatışmalara katılmışlar." ifadelerini kullandı.

Peşmerge cephelerine intikal eden Orduya ait araçlar üzerinde Şiiliği  temsil eden bayrakların dalgalanmaya devam ettiğini aktaran üst düzey askeri  yetkili, bunun Şii milislerin asker kıyafeti giyerek ordu içerisine sızdığının  kanıtı olduğunu kaydetti.

DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul kentinin geri alınması için Erbil ve  Bağdat arasında yapılan askeri anlaşma çerçevesinde, Irak ordusuna bağlı askeri  birliklerin kentin güney, doğu ve kuzey bölgelerindeki Peşmerge cephelerini  kullanmasına izin verilmişti.

TÜRKİYE ABD'Yİ UYARDI

Irak'ta dün sıcak saatler yaşandı.ABD topçusu karadan, savaş uçakları ise havadan Musul yakınlarındaki DAEŞ hedeflerini vurmaya başladı. Ajanslar Musul operasyonunu başladığı haberlerini geçti. Haberlerin ardından açıklamalar ART arda geldi.  Şii giçlerinin de Musul operasyonuna katılacağı haberleri gelmeye başladı. Başbakanlık kaynaklarına göre Türkiye  ABD’yi  "Şii güçleri bölgeye giderse yüzyıllık mezhep savaşları başlar" diye uyardı