Polis kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Nice'de şehir merkezindeki Massena Meydanı'nda bulunan Musevi Kültür Merkezini koruyan 3 asker bıçaklı saldırıya uğradı.

Askerlerden birinin kolundan, diğer askerlerden birinin ise yüzünden ağır yaralandığı bildirildi. Olay yerinden kaçan tramvayda yakalanan Moussa Colibaly adlı saldırganın gözaltına alındığı ve 9 Ocak'ta Paris'te Musevi marketine saldırı düzenleyen Amedy Colibaly ile bir yakınlığı olmadığı belirtildi.

Paris Savcılığının anti-terör bölümü saldırının ardından konuyla ilgili soruşturma başlattı. 

Fransa'daki bıçaklı saldırganın Türkiye’den sınırdışı edildiği iddia edildi
 
Fransa’nın Nice şehir merkezinde bir Musevi merkezinin önünde nöbet tutan Fransız askerlerine bıçaklı saldırı düzenlendi. 
 
Türkiye'den sınır dışı edildiği iddia edilen saldırganın kimliği Moussa Coulibaly olarak açıklandı 
Görgü tanıklarının ifadelerine göre banliyöden gelen tramvaydan indikten sonra Musevi merkezinin önünde nöbet tutan askerlere yaklaşan saldırgan sırt çantasından uzun bir bıçak çıkartarak kendine en yakın askere saldırdı. Kurşun geçirmez yeleği sayesinde yaralanmayan asker ve diğer iki arkadaşı saldırganı kısa sürede etkisiz hale getirirken ufak bıçak yaraları ile saldırıdan kurtuldular. 
Moussa Coulibaly'nin bundan kısa bir süre önce Suriye'ye gidip IŞİD’e katılmak için Türkiye'ye geldiği fakat sınırdan geri döndürülerek Fransa'ya geri gönderildiği iddia ediliyor. Ayrıca saldırganın Fransız iç istihbarat birimleri tarafından yakın takibe alındığı bildirildi.