Geçtiğimiz günlerde "Sur'da tarih yok ediliyor"diyerek UNESCO’nun iyi niyet elçiliği görevinden istifa eden Zülfü Livaneli, Rus gazetesi Sputnik'e konuşarak ülkesini eleştirdi.

RUS GAZETESİNDE TÜRKİYE'Yİ ELEŞTİRDİ

Rus jetinin düşürülmesinin yanlış olduğunu söyleyerek, Türk-Rus ilişkilerindeki krizden çok üzüntü duyduğunu ifade eden Livaneli "Türkiye, Rusya'dan resmen özür dilemeli" dedi.

"TÜRKİYE ÖZÜR DİLEMELİ"

"Rusya, bizim için yüksek öneme sahip bir partner. Uçağın neden vurulduğunu, tüm bunların nasıl olduğunu anlamıyorum. Bu kararları kimin aldığını, emirleri kimin verdiğini bilmiyorum. Pilotun ölümü beni derinden sarstı. Bence Türkiye, Rusya'dan resmen özür dilemeli ve ilişkileri düzeltecek adımlar atmalı."

"HÜKÜMET SİVİLLERİ KURBAN ETTİ"

Sözlerine hükümeti eleştirerek devam eden Livaneli, "Hükümet, sivilleri ve tarihi eserleri kurban etti. Çözüm süreci çok önemliydi ve umarım bu süreç yeniden başlar" dedi.

ERDOĞAN'I SUÇLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni Osmanlı İmparatorluğu kurma hayaliyle hareket ederek Ortadoğu'daki birçok ülkeyle ilişkilerini bozduğunu kaydeden Livaneli, bunun sonucu olarak çok sayıda Türk vatandaşının farklı kentlerdeki terör saldırılarında hayatını kaybettiğini vurguladı.

RUSYA'YA TEŞEKKÜR ETTİ

Rusya'da katıldığı bir etkinlik için Rusya hükümetine teşekkür eden yazar,"Moskova'dayken bana karşı çok iyi davrandılar, herhangi bir sorun yaşamadım, aksine geriye çok sıcak anılar kaldı" dedi.