1-) Kendinize farklılıklar yaratın.Her şeyin farklı yolunu denemeye çalışın.Dişinizi fırçalarken,yemek yerken,farklı aktiviteler yaparken hep değişik stiller deneyin.

 

2-) Kitap okurken baş aşağı okuyabilirsiniz, ya da mesela buzdolabının kapağını örterken ayaklarınızı kullanabilirsiniz.

 

3-) Birisini eleştirmek yerine onu övün ve iyi yönlerini söyleyin böylece o kişi olduğundan çok daha iyi bir insan olmaya çalışacak.

 

4-) Buzdolabınızın içini iyice süzün. Daha sonra da kapağını kapatın.İçindekileri hayal etmeye çalışın.Teker teker neyin nerede olduğunu aklınızdan geçirebilirsiniz.Doğru mu diye deneme amaçlı tekrar açıp bakabilirsiniz.

 

5-) kendinizi başka insanın yerine koyun.Bu empati tarzı bir şey değil.Başka bir insanın yerine kendinizi koyduktan sonra nasıl bir yaşamınız olurdu,neler yapardınız bunları 10 dakika boyunca düşünün.En iyi zeka geliştirme yöntemleri nden biride budur! :)

 

6-) Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın.Bu sizin körelmenize neden olacaktır.Başkasından aşağı yanınızı görmelisiniz elbette ama bunu sürekli takıntı hale getirmemelisiniz.Onun yerine aşağı gördüğünüz kısmı düzeltmeye çalışın.

 

7-) Her günün bitiminde yatarken o gün neler yaptığınızı,neler yediğinizi,yaptığınız doğruları ve yanlışları sürekli hatırlamaya çalışın.Bu sizin zekanızı geliştirmeniz için en iyi yöntemlerden biri olacaktır.

 

8 -) Sıkıcı olmamak ve kolayca uyum sağlamak için hayatınız da bazı değişiklikler yapın,her gün farklı bir şeyler denemeye çalışmalısınız. Mesela farklı bir alışveriş merkezinden alışveriş yapabilirsiniz,değişik yerlere farklı kişilerle gitmek en iyi zeka geliştirme yönetmeleri ne giren en önemli unsurdur. :)  en iyi zeka geliştirme yöntemleriEn İyi Zeka Geliştirme Yöntemleri adlı yazımızın sonuna geldik.Buradaki bazı aktiviteleri bende deniyorum.Yararı oluyor mu açıkçası o konuda bir fikrim yok. :D Fakat denemekten zarar gelmez.