Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonunun (UBAM) Narconon programına alarak madde bağımlılığından kurtardığı öğrencilerine ait cep telefonlarındaki mesajları açıkladı.
Torbacılar tarafından gönderilen mesajlar ise korkutucu.

Gelen mesajları UBAM Başkanı Dila Tezemir’le paylaşan Narconon programı öğrencileri bir kez daha programın başarısını ortaya koydu.

Ülkemizin birçok yerinde polisimizin başarılı çalışmalarıyla yakalanan onlarca uyuşturucu satıcısı cezaevlerinden tahliye olunca zehir tacirliğine yeniden başladılar. Oldukça geniş müşteri potansiyeline sahip olan torbacılar narkotik uzmanlarının teknik takibine takılmamak için önce telefon numaralarını değiştirdiler ve ardından “mal, koyun, balık” gibi kelimeler yerine aynen yazıyoruz:

“Selami aleyküm arkadaşlar yeni sezonda yeni araçlar geldi. Çok iyi ve hızlı ilgili arkadaşları beklerim. Allaha emanet olun.”

“Selam arkadaşlar nano teknoloji boyasız tişörtlerimiz gelmiştir”

“Slm ben haci yeni tişörtler geldi. Bu yeni no birde rahmetli sekonun ismini kullanan olursa bana haber verin. Bakmanızı tavsiye ederim.”

“S.a. arkadaşlar son yılların en güzel filmleri vizyona girdi uğrayın pişman olmayacaksınız”

2013 Model arabalarımız gelmiştir…Hepinizi bekleriz….Sedat Rentacar

Gibi mesajlar göndermeye başladılar.

Federasyon Başkanı Dila Tezemir konuyu ve telefon numaralarını ilgili makamlara bildirdiklerini belirterek,"Bağımlılık insan beyninde biten nefsani bir rahatsızlıktır. Narconon programı öğrencileri uyuşturucu kullanılan ortamlara bile girseler bağımlılığı beyinlerinde bitirmeleri için gerekli eğitimleri aldıklarından dönüp bakmazlar. Bu nedenle uyuşturucu satıcılarının çabaları boşuna gidecektir. Bizim korkumuz program dışındaki diğer kardeşlerimizin yeniden aynı tuzaklara düşmeleridir. Aileleri uyarıyoruz çocuklarının telefonlarına gelecek bu tür mesajlar hiçte sanıldığı kadar masum değil” dedi.