İran asıllı Türkiye vatandaşı Reza Zarrab, 19 Mart günü tatil için gittiği belirtilen Miami'de gözaltına alınmış ve sorgusu sonrası tutuklanmıştı.
Hakkında düzenlenen iddianame ABD Adalet Bakanlığı tarafından basına da duyurulan Zarrab'ın kara para aklama, ABD devletini ve bankalarını dolandırmak gibi suçları işlediği iddiasıyla yargılanması talep ediliyor.
Zarrab, avukatı Benjamin Brafman aracılığıyla mahkemeye 10 milyon doları nakit, toplam 50 milyon dolarlık kefalet ödemeyi önermişti. Brafman, bu kefalet karşılığında müvekkilinin New York'ta kapısında 24 saat boyunca silahlı güvenlik görevlilerinin nöbet tutacağı bir evde, GPS ile takip edilerek kalmasını talep etmişti.
TWITTER'DAN DUYURDU
Savcı Bharara, mahkemenin bu talebi reddettiğini Twitter hesabından duyurdu. Ünlü savcı, "Federal yargıç, sanık Reza Zarrab'ın kefalet talebini reddetti, yargılama devam edecek" ifadesini kullandı.


YARGIÇ İKNA OLDU
Yargıç Richard Berman da Zarrab'ın kefalet talebinin kabul edilmediğini doğruladı.
Berman, Zarrab'ın kaçma ihtimalinin yüksek olduğunu savunan federal savcıların sunduğu kanıtların ağır bastığını ifade etti.
"HAYALKIRIKLIĞINA UĞRADIK"
Zarrab'ın avukatı Brafman, karara itiraz edebileceklerini belirtti. Reuters'ın haberine göre, Brafman, "Yargıç Berman'ın kararı bizi büyük hayalkırıklığına uğrattı. Ama masum olduğuna inandığımız Sayın Zarrab'ı güçlü bir şekilde savunmaya kararlıyız" dedi.