Zaman Gazetesinin 'Sükutun Çığlığı' Reklamı Darbe Dosyasına Girdi



Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma dosyasına, darbe girişiminden 9 ay 10 gün önce yayınlanan Zaman gazetesinin reklamı delil olarak girdi.
GAZETENİN REKLAMI İLE İLGİLİ SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir gelişme daha yaşandı. Sosyal medyada gündeme gelen, darbe girişiminden 9 ay 10 önce yayınlanan ve darbe mesajı verildiği iddia edilen Zaman gazetesinin reklamı ile ilgili savcılık harekete geçti.
EKREM DUMANLI HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Savcılık, söz konusu reklam filmini soruşturma dosyasına ekleyerek, kapatılan Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.
İFADEYE ÇAĞRILMASINA RAĞMEN GELMEDİ
Talebi değerlendiren nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, ifadeye çağrılmasına rağmen gelmeyen Dumanlı hakkında "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye CumhuriyetiAnayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs" suçundan yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.
BAŞKA BİR DAVADAN DAHA YAKALAMA KARARI VAR
Ekrem Dumanlı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen "Selam Tevhid'de kumpas" ile "Tahşiye grubuna kumpas" soruşturmaları kapsamında da yakalama kararları çıkarılmıştı