YUNANLILARIN VİCDANSIZLIĞI İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

Suriyelilerin önemli bir bölümü, umuda yolculuklarını tamamlayamadan Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı ekiplerince, denetimler sırasında yakalandı.

Son dönemde denizde yakalanan Suriyeliler, sık sık Yunan sahil güvenliğinin, ilerlemelerini durdurmak için botları patlattığını ve kendilerini ölüme terk ettiğini söyledi. Suriyelilerin bu iddialarını doğrulayan görüntülere ilk kez ortaya çıktı.

PATLATIP HIZLA UZAKLAŞTILAR 

İzmir'in Karaburun ilçesinin açıklarında, kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişilik Suriyeli grup, Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmek istediklerini sırada, Yunan sahil güvenlik ekiplerince fark edildi.

Bunun üzerine, botun yanına gelen Yunan sahil güvenlik gemisindeki görevliler, kaçaklarla bir süre konuştu. Kaçakların botla ilerleyişini durduramayan ekipler, bu kez Suriyelilerin bulunduğu zodyak botu patlattı. Ardından da, hızla yanlarından uzaklaştı.

SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ
 
Deniz ortasındaki yaşam mücadelesi ve sonrasındaki insanlık dramına tanıklık yapan balıkçılar ise, bu anları kaydetti. Balıkçılar, Yunan sahil güvenliğinin uzaklaşmasının ardından, patlak botun üzerinden denize düşen ve can yelekleriyle, yaşama tutunmaya çalışan kadın ve çocukları kendi teknelerine alıp hayatlarını kurtardı.

Balıkçıların çektiği görüntülerde, kaçakların geçişi, Yunan ekiplerinin onları fark edip botu durdurmaya çalışması, ardından patlatıp hızla yanından uzaklaşması ve sonrasındaki kurtarma çalışmaları yer aldı.