Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) tarafından yapılan 55. havalimanı olarak yapılan, 26 Mayıs 2015'te açılışı gerçekleşen, ilçede yaşanan çatışma ortamı ve operasyonlar nedeniyle seferleri durdurulan Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyübi Havalimanı'na bugün yeniden test uçağı indi. Uçakla gelen heyetin gerekli kontrolleri yapıp, onay vermesinin ardından yolcu uçaklarının önünü açacak ilk sefer, ilçedeki vatandaşlar için umut oldu. İlk uçağın gelişini sevinçle karşılayan havalimanı çalışanları da test uçağıyla çektikleri öz çekim fotoğrafları ailelerine göndererek sevinçlerini paylaştı.
Hakkari Yüksekova Selahattin Eyyübi Havalimanı Müdürü Yaşar Saydut, gazetecilere yaptığı açıklamada, havalimanının hizmete açıldığı günden itibaren tarifeli Ankara ve İstanbul seferlerini yapmaya başladığını belirterek, "Açıldıktan sonra 73 gün boyunca seferler devam etti. 5 Ağustos itibariyle seferler durduruldu. Bu durdurulma havalimanından kaynaklanan bir durdurulma değildi. Bu süre zarfında da havalimanımızı sürekli açık tuttuk. Kış şartlarında bile havalimanı pistimizi sürekli temizleyerek hazır tuttuk. Operasyonlar döneminde bile havalimanımız 24 saat açıktı. Bugün itibariyle THY'nin bir test uçuşu gerçekleşecek. Bu da uçak seferleri için önemli bir adımdır. İlçemize hayırlı olsun. İnşallah devamı gelecek. Havalimanımız tüm personel ve ekipmanımızla hazırdır. Uçak seferlerinin yapılacağı havalimanlarında pilotlar önceden test amaçlı uçuşlar yapar. Bu seferde onlardan biri. Havalimanımız uçak seferlerinin yapıldığı zaman dilimindeki uçuş potansiyeli gayet iyiydi. Haftada 10 sefer olmasına rağmen 73 günde toplam 216 uçak seferi gerçekleştirdi. Bu seferlerde 24 bin 177 yolcu sayısına ulaştık. Bu da bizim için güzel bir rakam. Daha da ilerilere gideceğimize eminim" dedi.
Havalimanına yönelik yatırımların devam ettiğini ifade eden Saydut, "Havalimanımızın güvenliği açısından tüm çevresi 2,5 metre yüksekliğinde beton duvarlarla çevriliyor. Onun da büyük bir kısmı bitti. Bu davların ihale bedeli yaklaşık 18 milyon liradır" dedi. 

Yüksekovaya 11 ay sonra ilk uçak