Redur Halil, Salih Muslim'in basında yer alan, YPG güçlerinin ileriye dönük plan ve operasyonlarına ilişkin görüşlerinin kendi şahsı ve partisinin görüşleri olduğunu bildirdi.

''BİZİ BAĞLAMAZ''

Redur Halil, ''Salih Muslim'in bu konuların yanısıra uluslararası koalisyon güçlerinin YPG'ye silah verip vermediği hususu da dahil siyasetçi olarak kendi uzmanlık ve sorumluluk alanı dışında, yeterince olaylara hakim olmadan birçok askeri konuyu değerlendirmesi, ancak kendisini ve eşbaşkanı olduğu siyasi partiyi bağlar'' ifadelerini kullandı.
 
YPG Sözcücü Halil,  ABD’nin YPG güçlerine silah yardımında bulunduğu yönündeki haber ve açıklamalara ilişkin de, ''ABD kime silah gönderdiğini, kimi silahlandırdığını iyi bilmektedir'' sözleriyle cevap verdi.
 
MÜSLİM ABD YARDIMINI DOĞRULAMIŞTI
 
Salih Müslim, ABD'nin yaptığı 50 tonluk yardımı doğrulamış, "Bize ve müttefik olduğumuz gruplara 50 ton silah gönderildi. Bu daha başlangıç, silahların devamı da gelecek" demişti. Müslim Rakka ve Cerablus'a yönelik operasyonların da masada olduğunu aktırmıştı. 
 
Müslim, Ankara'nın 'Silahlar PKK'nın eline geçerse müdahale ederiz' tepkisine ise ''Türkiye Rojava’ya saldırırsa kendimizi savunuruz. Biz kimseye saldırmıyoruz ancak bize saldıranlara karşı da kendimizi savunuruz'' demişti.