Olay yerindeki halkın cep telefonlarıyla çektikleri videoda, yaşananlar an be an görüntülere yansıyor. Onlarca sivilin görüldüğü görüntülerde, teröristler silah zoruyla yolda seyir halinde olan araçları durdurduğu ve herkesi bir araya topladığı görülüyor.
 
"HALKI DİNLEYİN, ARAÇLARI YAKMAYIN"
 
PKK'lı grubun yol kenarına topladığı kalabalık, 'Bu halk için savaştığınızı söylüyorsunuz, neden halkı dinlemiyorsunuz, araçları yakmayın', 'Bu araçlar kimin?' diyerek tepki gösterdi.
 
Teröristlerin araçlara yönelmesi üzerine tepkisini artıran halk, 'O araba Kürtlerin mi yoksa devletin midir? İnsanların emeğine saygı duyun.', 'Bu araçlar şahıslarındır. Şahısların ekmek teknesidir. Hiç sahibini sordunuz mu?' diyerek itirazını artırdı.
 
 "YAKLAŞANA ATEŞ EDERİM!"
 
Halkın tepkisine öfkelenen PKK'lılar 'Araçlara yaklaşılması halinde ateş edeceğiz, gelmeyin.' diyerek halka tehditler savurdu.
 
Araçların yakılmaya çalışıldığı esnada polisin olay yerine gelmesiyle çatışma çıkarken, araç sürücüleri de yere yatarak ve araçların arkasına saklanarak kendilerini korumaya çalıştı. Yaşanan çatışma sonra PKK'lılar olay yerinden kaçtı, çatışmada ölen ya da yaralanan olmadı.