İstanbul şehit hatları vapurlarının tüm seferleri iptal edildi.

İDO VE BUDO'DAN SEFER İPTALLERİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO)'nun bazı seferleri olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi. 

İDO'dan yapılan açıklamada iptal edildiği belirtilen seferler: 

07.00 Yenikapı - Bandırma Hızlı Feribot
07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü
08.00 Bursa-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
18.30 Bandırma - Yenikapı Hızlı Feribot

BUDO'nun iptal seferleri: 

10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) 
08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) 
09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) 
09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) 
07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş)

İstanbul Deniz Otobüslerinin (İDO) bazı hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

İDO'dan yapılan açıklamada, hava muhalefeti nedeniyle bugün saat 07.00 Yenikapı-Bandırma hızlı feribot, Bandırma-Yenikapı, Bostancı deniz otobüsü, saat 08.00 Bursa-Armutlu-Armutluk-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü ile 18.30 Bandırma-Yenikapı hızlı feribot seferlerinin iptal edildiği bildirildi.

HAVADA SEFER İPTALLERİ

Kentte etkili olan kar yağışı sebebiyle THY 242, Pegasus Havayolları 38, Onur Air ise 13 tarifeli seferini iptal etti.

Alınan bilgiye göre kentte devam eden kar yağışı, İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında etkili oluyor. Havalimanlarında Devlet Hava Meydanları İşletmesinin (DHMİ) karla mücadele araçları apronda kar küreme çalışmaları, özel yer hizmetleri şirketleri de uçaklarda buzlanmayı önleyici ve çözücü sıvı uygulaması yapıyor.

Atatürk Havalimanı'nda yer hizmetleri veren Turkish Ground Services (TGS) de aksaklık yaşanmaması için apronda kurduğu mobil ofisle çalışmalarını sürdürüyor.

- Toplamda 293'den fazla sefer iptal edildi

Yağış nedeniyle havayolları şirketlerinde de bazı tarifeli seferler iptal edildi. Bu kapsamda THY, Atatürk ile Sabiha Gökçen havalimanlarından bugün ve yarın, iç ve dış hatta planlanan 242, Pegasus Havayolları bugün iç ve dış hatta 38, Onur Air de bugün ve yarın iç hatlarda 13 tarifeli seferini olumsuz hava koşullarını gerekçe göstererek iptal ettiğini duyurdu. Yurtdışı menşeli havayolu firmalarından bazıların da İstanbul tarifeli seferlerini iptal ettiği öğrenildi.

BUDO SEFER İPTALLERİ

Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) bazı seferlerinin olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

BUDO'dan yapılan açıklamaya göre, saat 09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş), 09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) ile 10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferleri programdan kaldırıldı.

Sabah saatlerinde yapılması planlanan Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) ve İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferleri de gerçekleştirilemedi.