TÜRK Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nde tedavi gören 20 gazi, Isparta’daki Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı’nda silah arkadaşlarıyla hasret giderip komando eğitimlerini tazeledi. Protez bacakları, elleri ve tek gözleriyle 78 metre yüksekliğindeki kuleye tırmanan gaziler, atış alanında ise hedefleri tam 12’den vurdu. Üç günlük program sonunda gazilere komando brövesi takıldı, bere giydirildi.
Ankara’daki Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nde tedavi gören 20 gazi, Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim ve Merkez Komutanlığı’nın davetlisi olarak Isparta’ya geldi. Komando yetiştirilen okula gelen gaziler için özel karşılama töreni düzenledi. Gazileri getiren otobüs, Eğirdir’e girdiğinde ellerinde Türk bayrakları bulunan askerler, yolun her iki tarafından onları selamladı. Isparta Valisi Vahdettin Özkan ve Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim ve Merkez Komutanı Tümgeneral Ethem Büyükışık, nizamiye kapısında gazilerle kucaklaştı.



PROTEZ BACAKLARLA KULEYE TIRMANDI
Ertesi gün zorlu bir komando eğitimine başlayan gaziler, Karaburun mevkiinde özel engel parkurlarını geçti, dünyada çok maksatlı tek eğitim kulesine çıktı.

78 metre yüksekliğindeki kuleye ilk olarak, 2007 yılında Bingöl Yayladere’de teröristlerle girdiği silahlı çatışmada iki ayağı ve bir gözünü kaybeden gazi Muhammet Çelik tırmandı. Komando andı içen Çelik, tırmanışını tamamladıktan sonra 78 metre yükseklikten kendisini bırakarak halatla zemine inmeyi başardı.

Emrullah Dağ, Levent Çenesiz, Aydın Yılmaz’ın aralarında bulunduğu gaziler de zorlu kuleye aynı şekilde tırmandı.Eğirdir’de bu eğitimi almaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen gazi Çelik, "Askerlik günlerime geri döndüm. Burada engelli olduğumu unuttum" dedi.



HEDEFLERİ 12’DEN VURDULAR
Güneydoğu’daki çatışmalarda yaralanan gaziler ile malulen gazi olan askerler daha sonra atış alanına geçti. Burada yeni görev yerleri belli olan 354’üncü dönem asteğmenler tarafından karşılanan gazilere büyük ilgi gösterildi. Yüzlerce asteğmen gazileri sevgi gösterisiyle karşıladı, atış alanına götürdü.


Atış alanında önlerine konulan hedeflerin tamamını vuran gazileri, Tümgeneral Ethem Büyükışık ayakta alkışladı.


TEK PARÇA KALSAK DA VATANA CAN FEDA
2008 yılında Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Aktütün Karakolu’nda iki ayağını kaybeden Baran Timuçin, gazi olduktan sonra ilk kez böyle bir tazeleme eğitimine katıldığını söyledi. Askerlik anılarını Eğirdir’de yeniden yaşadığını ifade eden Timuçin, "Asker olduğumuzu unutmadığımızı gördük. Engelli olsak da, bir parçamız kalsa da bu vatan için kanımızı seve seve son damlasına kadar vermeye hazırız" diye konuştu.