İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde, dubleks ahşap evde çıkan yangında küle dönerken Dilek Yayla biri 1.5, diğer ikisi ise 5 yaşındaki biri engeli 3 çocuğunu da alarak son anda dışarı çıkarak canlarını kurtardı. Yeni yıla ailesiyle evsiz giren Mehmet Yayla, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Bengisu Mahallesi, Yavuz Selim Caddesi Çıkmazı'ndaki Dilek-Mehmet Yayla Çifti'ne ait ahşap dubleks evin salonunda çarşamba saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. Elektrik kontağından çıkan yangın kısa sürede tüm evi sardı. Uykudan uyanan 5 yaşındaki Efe Yayla alevleri son anda farkedip, evin alt katındaki mutfakta yemek yapan annesi Dilek Yayla'ya durumu bildirdi. Bunun üzerine yukarı çıkan Dilek Yayla, ikiz oğullarından konuşma engelli Özcan Yayla ve 1.5 yaşındaki kızı Havva Yayla'yı da alıp son anda evden çıkarak canlarını kurtardı.

Yayla ve çocuklarının evden çıkmasından sonra binanın yanan çatısının çökmesiyle yangın daha da büyüdü. Bu sırada komşuların haber vermesi üzerine gelen itfaiye ekipleri su sıkarak alevleri, bitişikte diğer evlere sıçramadan 3.5 saatte güçlükle söndürüldü. Ödemiş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne ait bir tanker de söndürme çalışmalarına destek verdi.

Bir lokantada bulaşıkçı olarak çalışan Mehmet Yayla, yangını haber alarak geldiği evinde söndürme çalışmaları izlerken sinir krizi geçirdi. Ambulansla Ödemiş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yayla'ya sakinleştirici iğne yapıldıktan sonra, taburcu edildi. Kış günü evsiz kalan Yayla Çifti, çocuklarıyal birlikte yakınlarının yanına sığındı. Mehmet ve Dilek Yayla çifti, yeni yıla evsiz girdiklerini belirterek, yetkililerden kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi.