Erzurum'un Olur İlçesi Köprübaşı nüfusuna kayıtlı Dağlıca Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın şehit düştüğü haberlerini, Bursa'nın Merkez Nilüfer İlçesi Çalı Mahallesi'nde oturan anne babasının evine giden yetkililer verdi. İstanbul'da bir inşaat şirketinden emekli olup 4 yıl önce akrabalarının da yaşadığı Bursa'ya yerleşen Niyazi Çelikcan ve eşi Fatma Çelikcan, oğullarının şehit haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Haber üzerine Çelikcan Ailesi'nin yakınları eve akın etti. 

Malatya'da görev yaparken geçici görevle Hakkari'ye giden Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın bir çocuk babası olduğu ve doktor olan eşinin Malatya'da görev yaptığı belirtildi.

SEHİT BABASINI VALI VE GARNİZON KOMUTANI TESKİN ETMEYE CALISTI

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde terör örgütünün saldırısında şehit olan askerler arasında bulunan Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın şehit olduğu haberi, annesi Fatma ve babası Niyazi Celikcan'a, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık tarafından bildirildi. Şehit Yarbay'ın babası Niyazi Çelikcan, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'na sarılarak gözyaşlarını tutamadı. Şehit evinde bir süre kalan Vali Karaloğlu ile Tümgeneral Seyfullah Saldık ayakta durmakta güçlük çeken Niyazi Çelikcan ile eşi Fatma Çelikcan'ı teselli ettiler.
Bu arada Şehit Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın cenazesinin, yarın Bursa'da ikindi namazında Mihraplı Camii'nde düzenlenecek askeri törenin ardından Hamitler Mezarlığı'ndaki Şehitlikte toprağa verileceği açıklandı.