Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar sırasında yaralanan polis memuru Süleyman Yalçın’a siper olan Jandarma Uzman Çavuşİsmail Ertem, ’Uluslararası İyilik Ödülü’ne layık görüldü.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan "Uluslararası İyilik Ödülleri" 13 Mart Pazar günü İstanbul Haliç kongre Merkezi’nde yapılacak. Ödül töreni öncesi konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Öncelikle bu çalışmamızın yeryüzünde iyiliğin egemen olmasına, iyiliğin kötülüğün önüne geçmesine vesile olmasının yüce Allah’tan niyaz ediyorum" dedi. Türkiye Diyanet Vakfı’nın, 41 yıl önce kurulduğunu hatırlatan Görmez, vakfın bu süre içerisinde sadece Türkiye’de değil dünyada iyilik hareketine dönüştüğünü belirtti. Görmez, "Vakfımızın ana gayesi yeryüzünde iyiliğin egemen olmasıdır. İyilik kavramı aslında bütün ilahi dinlerin en çok üzerinde durduğu en önemli kavramlardan bir tanesidir. Varoluşumuzun gayesi iyi olmaktır, eğer hayatın bir anlamı var ise iyiliktir" diye konuştu.

’DÜNYAYI İYİLİK DEĞİŞTİRECEK"

Geçen yıl, "İnsanı iyilik yaşatır" sloganıyla düzenlenen törenin bu yıl, "Dünyayı iyilik değiştirecek" sloganıyla gerçekleştirileceğini vurgulayan Görmez, "Öncelikle kötünün ve kötülüğün çok zayıf olduğunu iyinin ve iyiliğinin çok güçlü olduğunu bilmeliyiz. Aslında bütün zaafları bünyesinde barındırdığı için daima bizim yok etmemiz gereken bir şeydir. İnsanlar kötüyü ve kötülüğü yeryüzünden kaldırmayı bilmiyorlar. Kötüyü kötülükle ortadan kaldırmayı insanlar marifet sanıyorlar. Halbuki siz kötüyü kötülükle ortadan kaldırmaya çalıştığınızda ikinci bir kötülük yapıyorsunuz. Yanlış Yanlışla ortadan kalkmaz. Yeryüzünde kötülüğü silecek olan en büyük güç iyiliktir" ifadelerini kullandı. Bu yıl ikincisi düzenlenecek "Uluslararası İyilik Ödülleri" için 1100 hikayenin ellerine ulaştığını belirten Görmez, "Bizler 1100 iyilik topladık bütün dünyadan, 4 ayrı jüri heyeti kurularak bu 1100 hikaye arasından 7 tanesini seçtik" diye konuştu.

Diyanet vakfının her yıl kendi kuruluş haftasını iyilik haftası olarak ilan ettiğini dile getiren Görmez, her yıl iyiyi ve iyiliği ödüllendirmek için uluslararası çapta iyiliğe, öncülük eden insanları ödüllendirmeyi bir prensip haline getirdiklerini söyledi.

13 Mart 2016 Pazar günü "Uluslararası İyilik Ödülleri"ni alacak isimler belirlendi. Sudan’ın 7. Cumhurbaşkanı Abdurrahman Swar Ez-zeheb, Jemilah Mahmood, Dr. Mads Gilbert, Leyla’dan sonra hareketi, Dr. Susan Carland, Suriye İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ve bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar sırasında yaralanan polis memuru Süleyman Yalçın’a siper olan Jandarma Uzman Çavuş İsmail Ertem, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan iyilik ödüllerinin sahibi olacak.