Yalova İl Seçim Kurulu, CHP ve Ak Parti'nin seçim sonuçlarına yaptığı itirazları kabul etti ve 126 sandıktaki oyların yeniden sayılmasını kararlaştırdı.
5 OY FARKLA CHP KAZANDI

Söz konusu sandıklardaki oyların sayımı sabaha karşı bitti ve resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını, 5 oy farkıyla CHP'nin kazandığı bildirildi.

CHP'Lİ İNCE: RESMİ BELGE ELİMDE

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Twitter sayfasından resmi belgenin elinde olduğunu duyurdu. İnce, Twitter'dan şunları yazdı:

"İnancın, direnişin ve sandıklara sahip çıkmanın sonucudur, resmi belge elimdedir, @VefaSalman Yalova Belediye Başkanı seçilmiştir. AKP bütün itirazlarını yapmıştır, sonuç değişmemiştir, Adliye önüne gelerek oylarına, kentlerine sahip çıkan hemşerilerime teşekkür ediyorum."

İNCE'NİN OY NÖBETİ

CHP'nin yaptığı itiraz sonrası oylar tekrar sayılırken adliye önünde sonuçları merak bekleyen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP'nin Yalova'yı kazanmasını twitter hesabında "gözün aydın Yalova" şeklinde yorumladı ve oy nöbetinden bir fotoğrafını paylaştı.

İLK AÇIKLAMADA AK PARTİ 1 OY FAZLA ALMIŞTI

Yine resmi olmayan sonuçlara göre, Ak Parti'li Yakup Koçal'ın CHP'li aday Vefa Salman'dan bir oy fazla aldığı açıklanmıştı. Yalova genelinde 149 bin 818 seçmen 550 sandıkta oy kullandı. Seçimin en çekişmeli geçen illerin başında gelen Yalova'da merkezde de 85 bin 561 seçmen 299 sandıkta tercihlerini belirledi.

124 SANDIK YENİDEN SAYILDI

İlk gün seçimi Ak Parti adayı Yakup Koçal'ın bir oy farkla kazandığının açıklanmasının ardından CHP, 1137 numaralı sandıkta partilerine çıkan 154 oyun 1 olarak görüldüğünü, oylarının HDP'ye yazıldığını belirterek itirazda bulundu. Yapılan bu itiraz, Yalova İl Seçim Kurulu'nca değerlendirilerek, partilerin itiraz ettikleri 124 sandık yeniden sayıldı.

SALMAN'IN KAZANDIĞI ÖĞRENİLDİ

Sabah saat 05.00'a süren sayım sonrası, Yalova Belediye Başkanlığı'nı resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti 'den 5 oy fazla aldığı öne sürülen CHP' li Vefa Salman'ın kazandığı öğrenildi. Ak Parti 'nin bugün bazı sandıklara itiraz edeceği iddia edildi.

VEFA SALMAN KİMDİR?

Yalova'nın CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman, 1965 yılında Yalova'da doğdu. 1987 yılında Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni bitirerek iş hayatına atıldı. 20 yıldır Yalova'da ticari yaşamının içerisinde bulunan Salman, İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yalova Temsilciliği ve Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yaptı.

Yalova'da, Fenerbahçeliler Derneği Başkanlığı, üç dönem Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Murahhas üyeliği, bir dönem Yalova Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı mütevelli heyeti üyeliği ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin kuruculuğu, yönetim ve denetim kurulu üyeliklerinde bulunan Salman'ın, kaleme aldığı şiirlerini iki ayrı kitapta topladı.

İngilizce Öğretmeni Dilek Salman ile evli olan Vefa Salman'ın, Özgün Salman adındaki oğulları, 14 Ağustos 2012'de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
Salman'ın önem verdiği projelerinden biri 'Gelişmiş Kent Kimliği' projesi.