YSK tarafından seçimlerin iptal edildiği 2 il, 7 ilçe ve 4 beldede seçim heyecanı başladı. Gözler özellikle Yalova ve Ağrı'da. 155 bini Yalova ve Ağrı'da olmak üzere yaklaşık 203 bin seçmen oy kullanacak. Oy kullanma işlemi devam ediyor.
YALOVA'DA GERGİNLİK: 2 GÖZALTI

Oy verme işleminin devam ettiği Yalova merkez Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki Yalova Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’nde okul bahçesinin dışında Ak Partili ve CHP’liler arasında başlayan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. 15-20 kişinin karıştığı kavgaya okulda görevli polisler müdahale etti. Bir kişiyi yere yatırarak kelepçeleyen polis, 2 kişiyi gözaltına aldı.



"DIŞARIDAN GELENLER BURAYI KARIŞTIRMASIN"

Olayın hemen ardından okula gelen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partililerle görüşüp bilgi aldıktan sonra, "Bu mahalledeki herkes kardeş. Ak Partililer de bizim kardeşimizdir. Dışarıdan gelenler burayı karıştırmasın" diye konuştu. Daha sonra olay yerine gelen Ak Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan ise Muharrem İnce’yi şov yapmakla suçladı.

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ile AK Parti'nin başkan adayı Yakup Koçal da okula geldi ve CHP’li İnce ile kısa süreli durum değerlendirmesi yaptı.

Polis, okul çevresinde güvenlik önlemlerini arttırdı.

SANDIK GÖREVLİSİ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Yalova'da bir okulda, belediye başkanlığı seçimi dolayısıyla görevli olduğu sandık başında kalp krizi geçiren kişi, sevk edildiği Bursa'da tedavi altına alındı.

Kazım Karabekir Mahallesi Şehit Ömer Faydalı Caddesi'ndeki Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu'nda, sandık kurulan bir derslikte su içerken kalp krizi geçiren Ahmet Küçük (50), 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldığı Yalova'daki özel hastanede yapılan ilk müdahalesinin ardından Bursa'ya getirildi.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Küçük'ün hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.