Jeoloji Mühendisleri Değişim Platformu, 7 Şubat’ta yapılacak olan Jeoloji Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi seçimleri öncesinde yönetimi kazanmak için çalışmalarını başlattı. Jeoloji Mühendisleri Değişim Platformu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yakup Çelik, platform üyeleri ile bir araya gelerek başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Hedeflerinin odada değişim, dönüşüm ve gelişimi sağlamak olduğunu belirten Çelik, “Türkiye’de birçok odada olduğu gibi Jeoloji Mühendisleri Odası'nda marjinal bir yönetim var. Bu marjinal gruplar, üyelerin meslek ilişkilerini araştırmak ya da onların sorunlarını çözmek ve mesleğe saygınlığı oluşturmak yerine bir takım farklı ideolojik hareketler içerisindeler. Jeoloji mühendisler birliğinde de tek aday olarak ben çıktım. Bu toplantıda tüm platformun ilgili üyeleri buradadır. Hem istişare toplantısı yapacağız hem de aday yönetimde olacak isimleri belirleyeceğiz. İki haftalık seçim sürecinde projelerimizi arkadaşlarımızla tartışmayı ve konuşmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Yönetime önemli projelerle birlikte talip olduklarını belirten Çelik, “Projeler üretmek, projelere yön vermek, yeniliğe ve gelişime açık olmak, birleştirici ve uzlaştırıcı hareket tarzı göstermek, gelişmeyi ve ilerlemeyi desteklemek amacıyla bu yönetime talip olduk. En büyük amacımız jeoloji mühendislerinin istihdamını sağlamaktır. Bu meslek bugün yok olmaya yüz tutmuştur. Toplumda saygınlığı kalmamıştır. Biz mesleği yeniden canlandırmak ve jeoloji mühendislerinin saygınlığını toplum nezdinde tekrar sağlamaya çalışacağız. Şimdiye kadar yapılan tüm seçimler yüzde 5’lik bir katılımla bahsettiğimiz marjinal grupların elinde kalıyordu. Bu yıl inşallah bunu kıracağız” diye konuştu.

Jeoloji mühendislerinin yaşadığı problemleri sona erdireceklerine inandıklarını söyleyen Çelik, “Mevcut yönetimler, üyeler yararına çalışmalar yapmaktan öte bir takım gösteriler içine girerek marjinal ve ideolojik yapılanma içine girdiler. Bazı ideolojik tarafların tarafı oldular. Gerek üçüncü havaalanı, gerekse Marmaray’a, eksikliklerini belirlemek yerine topyekün karşı çıktılar. Burada tüm sağduyulu insanlar olarak bu tür projelere karşı durmaktan ziyade projeye destek olmak ve olumlu öngörülerle, eksiklerin belirlenmesi noktasında çalışarak katkıda bulunmak gerekir” ifadelerini kullandı.