Amerika gazetesi Washington Post'ta, Türkiye'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "yolsuzluk sızmalarını susturma girişimiyle belki yasa dışı olan bir Twitter yasağı" tesis ettiği eleştirileri dile getirilirken, Uknayna'da ise bazı önde gelen yetkililerin ve siyasetçilerin YouTube'de yayımlanan bir dizi ses kayıtlarından Rusya'yı sorumlu tuttuğuna dikkat çekildi. Gazete sosyal medyanın rolünü, "Ukrayna ve Türkiye'de iddia edilen sosyal medya sızmaları, siyaset şekillendiriyor" diye yorumladı.
"DOĞRULUĞU BELİRSİZ SES KAYITLARI SOSYAL MEDYADA YAYILDI"

Washington Post gazetesi, "İslamcı Ak Parti 2002'den beri Türkiye'de siyasete hakim" saptamasını yaparken geçen yıl sonuna doğru bir "yolsuzluk skandalının" patlak verdiğini, bunun ardından yüksek profilli tutuklamalar ve ses kayıtlarının meydana geldiğini belirterek "doğruluğu belirsiz" ses kayıtlarının hızlı biçimde Twitter, Facebook ve YouTube'de yayıldığını anlattı.

"ERDOĞAN YOUTUBE VE FACEBOOK'U DA TEHDİT ETTİ"

Erdoğan'ın "Twitter'ın kökünü kazacağını" ilan etmesinden birkaç saat sonra pek iyi uygulanamayan bir Twitter yasağı geldiğini ancak şimdi "bir Türk mahkemesinin yasağın kaldırılması için hükümete 30 gün süre verdiğini" yazan WP, Erdoğan'ın YouTube ve Facebook'u "benzer bir eylemle tehdit ettiğine" dikkat çekti.