Güvenlik kamerasınca kaydedilen müşterinin geri dönmesini bekleyen döviz bürosu sahibi Enver Güven, "Kesinlikle müşterimiz durumu fark etmemiştir, etseydi getireceğine inanıyorum" dedi.

Saydam Caddesi'nde döviz bürosuna dün gelen bir müşteri 4 bin 500 Euro verip Türk parası almak istedi. 60 yaşlarındaki müşteriye, veznedar işlemlerini yapıp deste halinde 10 bin lira verdi. Veznedar arkasına dönüp ödemenin kalan kısmı olan 3 bin 900 lirayı hazırlarken, müşteri de parayı sayıp cebine koydu. 

İşyerinin güvenlik kamerasına yansıyan olayda, diğer çalışan da aynı müşteriye bir kez daha 10 bin lira verdi. Kısa süreli şaşkınlık yaşayan müşteri, parayı etrafına baktıktan sonra alıp cebine koydu. Bu sırada ilk çalışan, 10 bin liranın üzeri olarak 3 bin 900 lirayı hazırlayıp verdi. Bu parayı da alan müşteri, işyerinden ayrıldı.

Yanlışlıkla 10 bin lira fazda ödeme yapıldığı akşam sayım sırasında fark edildi. Güvenlik kamerasının incelenmesi sonucu olay ortaya çıkarken işyeri sahibi Enver Güven, dalgınlık sonucu 10 bin lira fazla ödeme yapılan müşterinin durumun farkında olmadığını söyledi. 

Geçen pazartesi günü yine Adana'da bir döviz bürosu çalışanı müşterisine yanlışlıkla 10 bin lira fazla ödeme yapmış, bir gün sonra müşteri fazla parayı getirip iade etmişti.