EMEKLİ Tuğgeneral Veli Küçük, tahliye kararının ardından Silivri Cezaevi'nden çıktı. Çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulunan Küçük, "Ben bunu mahkumiyet olarak kabul etmiyorum. Vatanım için Atatürk'ün çizdiği yolda bir nöbet olarak kabul ediyorum" dedi.

Ergenekon Davası tutuklusu Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, tahliye kararının ardından dün saat 23.30'da Silivri Cezaevi'nden çıktı. Yanında ailesi ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Küçük, "Evlat acısının ne demek olduğunu bildiğim için bugün üzgünüm. Berkin Elvan'ı kaybettik. Gerçekten üzgünüm. Ona Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine başsağlığı diliyorum. 1992'de Hocalı'da, katledilen, soykırım yapılan diyeceğim o yiğitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Bunu mahkumiyet olarak kabul etmediğini vurgulayan Küçük, "Vatanım için Atatürk'ün çizdiği yolda bir nöbet olarak kabul ediyorum. Nöbete devam edeceğim. Dava bir şey yok artık. Ne olur, bu iş nereye gidecek bilemiyorum. Ülkesi için şehit olmayı göze alan insanları buraya tıktılar. Bir Veli Küçük değil tabi bunlar peyder pey çıkacak. Bir sanal Veli Küçük yaratıldı. Veli Küçük üzerinden Türk ordusuna girilmesi gerekiyordu. Senelerce bunun için uğraşıldı. Ve başardılar. Ama bir yere kadar. Hazırlanan mütalaanın bin 186, bin 187 ve bin 189'uncu sayfalarını lütfen okuyun. Her şey orada belli. Bu vatanın birliği, Türk birliği için nöbete devam edeceğiz. Kesinlikle geri adım atmayız. Sadece ben değil, bu işte içeri giren ve girmeyen hepsi devam edecek. Bu bir bedel ödeme meselesi değil. Vatan için yapılan bir hizmettir. Bunu yapmak zorundaydık. Ve devam edecek" diye konuştu.

Veli Küçük, kendisini bekleyen yakınlarıyla tek tek selamlaştıktan sonra cezaevinden ayrıldı.

MA (İY) (FOTOĞRAFLI)