AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu, 62. hükümeti oluşturacak kabine listesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sundu. Davutoğlu-Erdoğan görüşmesi yaklaşık 45 dakika sürdü. Saat 12.30 sularında zirve bitti. Ahmet Davutoğlu, Köşk'ten çıkarak Başbakanlığa geçti. Davutoğlu, az sonra yeni kabineyi açıklayacak.
 
Ayrıntılar geliyor
 
İŞTE KULİSLERDE DOLAŞAN BİLGİLER
 
Davutoğlu’nun kendisinin yerini kimi Dışişleri Bakanı yapacağı da merak konusu oldu. Davutoğlu’nun yerine Dışişleri Bakanı olarak AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ismi öne çıkıyor. Kulislerde Davutoğlu’nun yakın çalıştığı MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ismi de Dışişleri Bakanı adayları arasında gösteriliyor.
Ancak kritik süreçte Fidan’ın MİT Müsteşarlığı’ndan alınmasının doğru olmayacağı görüşleri de ortaya atılıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in ismi ise Çavuşoğlu’nun Dışişleri’ne kaydırılması halinde AB Bakanlığı için dillendiriliyor. Milliyet'ten Abdullah Karakuş'un aldığı bilgilere göre Erdoğan’ın yıllarca danışmanı olan Çelik’in ismi Başbakan Yardımcılığı için de geçiyor.
 
AKDOĞAN KABİNEDE 
 
Erdoğan’ın Başdanışmanı Akdoğan’ın ismi de Başbakan Yardımcılığı için kulislerde öne çıkıyor.İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Erdoğan’ın Başdanışmanı Binali Yıldırım’ın da kabineye yeniden girmesi bekleniyor. Yıldırım’ın kabineye girmese bile Köşk ile hükümet arasında irtibat kuracak isimler arasında olacağı belirtiliyor.
Erdoğan’ın yakın çalışma arkadaşları olan parti yönetimindeki Genel Sekreter Haluk İpek ile Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un ismi de yeni Adalet Bakanı olabilecek isimler arasında gösteriliyor.
 
CANİKLİ DE GİREBİLİR
 
 Adalet Bakanı bekir bozdağ’ın ismi de Başbakan Yardımcılığı için geçiyor. Grup başkanvekilleriNurettin Canikli ile Mahir Ünal ise parti yönetiminden kabineye girebilecek isimler arasında gösteriliyor. Ünal’ın ismi Turizm ve Kültür Bakanı olabilecek isimler arasında ifade ediliyor.
Kulislerde en çok tartışılan ise ekonomi yönetiminin değişip değişmeyeceği oldu. Kulislerde bir süredir özellikle ekonomi alanındaki bakanlarda bazı değişikliklere gidilebileceği konuşuluyordu. Ancak Davutoğlu’nun temaslarının ardından ekonomi bakanlarında değişikliğe gidilmeyeceği belirtiliyor.