Belediye, işsizliğe yönelik çalışmalarıyla bugüne kadar 15.738 kişiye iş buldu.

İşsizlikle ilgili çalışmalarını sürdüren Ümraniye Belediyesi, 2010 yılından bu yana 66 meslek gurubunda 15. 738  kişiye iş buldu. İnsanların hayatını etkileyen istihdam sorununa belediye tarafından üretilen çözümler ise bununla sınırlı değil. 1 yıl önce İŞKUR’la ortaklaşa başlatılan “7 Dalda Meslek Edindirme Kursu” projesi kapsamında mesleki eğitimler verilmeye başlandı. Eğitimler kapsamında kursiyerlere; Kaynakçılık, Çağrı Merkezi Operatörlüğü, Dikiş Makineciliği, Hasta Bakıcılığı, Servis Komiliği, Aşçı Yardımcılığı ve Çocuk Bakıcılığı olmak üzere 7 branşta eğitim verildi. 40 ile 117 işgünü boyunca verilen eğitimlerde kursiyerlerin yol ve yemek masrafları belediye tarafından karşılanırken, genel sağlık sigortaları da yapıldı. Eğitimlerin sonunda ise, Ümraniye Belediyesi mezun olan 201 kursiyere sertifikalarını vermek için bir program düzenledi.

BAŞKAN HASAN CAN, “SIFIR TECRÜBEYLE GELİN, İŞİN PROFESYONELİ OLUN”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; “12 yıldır taşeron firmada çalışanlarımızı, kadrolu personelimizden ayırt etmedik. Kadrolu işçilerimiz gibi maaşların miktarını ve bütün sosyal hakları onlara da tanıdık. Ümraniye Belediyesi’nde 12 yıl boyunca asgari ücretle kimseyi çalıştırmadık. 2004 yılında göreve geldiğimizde müteahhit firmada çalışanlar 250 TL maaş alıyorlardı. 2004 yılının sonunda da asgari ücret 300 TL oldu. Ama biz yeni yaptığımız ihale şartnamesinde hiçbir müteahhit işçisine asgari ücretin yüzde 70 fazlasından daha aşağıya maaş veremez dedik ve 500 TL maaş verdik. Şu anda ise asgari ücret 1300 TL ve 1900-2000 TL’nin altında maaş alan işçimiz yok. Ama her gelen arkadaşımıza yeni bir iş bulamamanın acısını hep yaşadık. Bizden gıda, okul, giysi, sağlık yardımı isteyen herkesin yardımına, imdadına koştuk” dedi.

Başkan Hasan Can, “İş vermekte zorlandığımız kardeşlerimizin çoğuna burada istihdam merkezi açtık. İŞKUR’la beraber onlara iş aramaya devam ediyoruz. Vatandaşımızın özel sektörde iş bulabilmesi için belirli bir yeteneği, eğitimi ya da zanaatı olması lazım. Maalesef iş bulamayanların çoğu her işi yaparım mantığıyla herhangi bir zanaatı olmayan kişiler” dedi.

Devletimiz, Sosyal Politikalarda eşine az rastlanır işler yapıyor diyen Başkan Hasan Can, “Devlet, hem iş öğretiyor, hem para veriyor, hem sigortasını yatırıyor hem de iş bulmasında da kolaylık sağlıyor. İşte burada 7 dalda 201 kardeşimiz de bizim açtığımız kursları tamamladı” dedi.

Başkan Hasan Can, “Bize her daim yardımcı olan ve katkı sağlayan, İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun Bey’e, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Ümraniye İŞKUR Müdürü Yaşar Efiloğlu ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Allah hayırlı işler ve bol kazançlar nasip etsin. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Türkiye’deki en büyük sorunun işsizlik olduğunu söyleyen İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, “Genç iş gücümüzü eğer bir elmas gibi, işlemeden kendi haline bırakırsak kömür tozu gibi herkesin üzerine tozu ve pisliği bulaşır. Biz ise, bunları işlemenin derdindeyiz. İŞKUR olarak 2012 yılından beri, işsizliği azaltmak için program ve projeler yaptık. Sadece işsizlere değil, düz lise, meslek lisesi, üniversite öğrencilerinin de yararlanacağı programlar yapmaya başladık. Amacımız, işsizin iş sahibi olması için gücümüzü sonuna kadar kullanmak. İnşallah bu ülkeyi hep birlikte kalkındıracağız. Programın bugüne kadar gelmesinde emek sarf etmiş olan, sayın belediye başkanımıza, ekibine ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.