Askeri yargıdaki FETÖ temizliğinin ardından, özenle seçilen Genelkurmay Başsavcısı Albay Mehmet Yüzbaşıoğlu ile savcılar Yarbay Hakan Kesgin ve Üsteğmen Eren Şen 'kutsal görev için' harekete geçti. Buna göre; haksız şekilde ihraç edilenlerin orduya geri kazandırılması, kriptoların temizlenmesi ve bu süreçte sivil savcılıkla ortak bilgi havuzu oluşturulması en önemli hedefler olarak belirlendi. İhraç edilenlerin geri kazandırılmasında yeni bir yasa beklenmeyecek ve mevcut yasalardaki 'Yasa yararına bozma' maddesi uygulanacak. Geri kazanımda öncelik pilotlarda olacak.
 
TÜM İHRAÇ DOSYALARI RAFTAN İNİYOR
 
Birinci aşama 
 

FETÖ tarafından kumpaslarla ordudan yapılan tüm ihraç işlemleri yeniden ele alınacak. Tüm dosyalar raflardan inecek. İhraç edilen pilotların büyük kısmının bu yolla mesleğe iadesi sağlanacak. Bu süreç yalnızca pilotlarla da sınırlı kalmayacak. TSK'nın tüm birimlerindeki ihraçlar, müracaata gerek kalmadan tek tek incelenecek. Soruşturmalar yürütülürken, "Vatanın gerçek askerlerinin geri getirilmesi" ilkesiyle hareket edilecek.
 
KRİPTOLAR TEK TEK TEMİZLENECEK
 
İkinci aşama 

 
Halen TSK bünyesinde FETÖ'ye bağlılığını sürdüren kripto örgüt üyeleri tespit edilecek. Hem askeri hem sivil istihbarattan gelecek bilgiler, bu aşamanın en önemli parametresini oluşturacak. Ayrıca halen FETÖ adına darbeye teşebbüs suçundan tutuklanan askerlerin ifadeleri ve itirafçılardan elde edilen veriler sayesinde terör örgütünün kripto üyelerine ulaşıp TSK'nın temizlenmesi sağlanacak.
 
BİLGİ HAVUZU OLUŞTURULACAK
 
ÜÇüncü aşama 

 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen darbe soruşturmasına sınırsız destek sağlanacak. TSK, örgüt üyeleri ve bunlara ilişkin tüm bağlantıları başsavcılık ile paylaşacak. Askeri ve adli savcılık makamları ortak bilgi havuzu oluşturarak işlemlerin hızla sonuçlanması ve Türkiye'nin bir an önce normalleşmesi için gayret gösterecek. Soruşturma şeffaf yürütülecek.
 
KUTSAL GÖREV ONLARA EMANET
 
Hakan Kesgin Yarbay
 
Paralel Yapı'nın hedefindeki isimlerden biriydi. Kayseri'deki FETÖ soruşturmasında tutukluluk halinin devamı kararlarını verirken ilk kez örgüt ifadesi kullandı. Ayrıca Mustafa Dönmez davasında Zir Vadisi krokisinin tekrar kriminal incelemeye gönderilmesi ve ajandadaki yazıların grafolojik incelemeye tabi tutulması, bulunan mühimmatın diğer yerlerde bulunan mühimmatla karşılaştırılması yönündeki kararları FETÖ'yü çıldırttı. FETÖ tarafından hakkında çok sayıda soruşturma açıldı. Ancak asılsız iddialar tek tek çürütüldü.
 
Mehmet Yüzbaşıoğlu Albay
 
1994'te Kara Harp Okulu'nu devre birincisi olarak bitirdi. Ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Jandarma subayı olarak Tunceli ve Hakkâri'de görev yaptıktan sonra Erzurum, Kıbrıs ve Jandarma Genel Komutanlığı'nda askeri savcı olarak görev yaptı. 2015 Askeri Yargı Kararnamesi ile Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na (EDOK) disiplin subayı olarak sürüldü. Jandarma subaylığı ve askeri savcılık süresince Paralel Yapı'yı iyi tanıyor.
 
Eren Şen Üsteğmen
 
2009'da Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 2010'da askeri hâkim adayı olarak mesleğe başladı. Sonrasında Ağrı ve Şırnak'ta askeri mahkeme hâkimi olarak görev yaptı. 2014'te Jandarma Genel Komutanlığı Adli Davalar Şube Müdürü oldu. 2015'te İtalya San Remo'da bulunan Uluslararası İnsancıl Hukuk Enstitüsü'nde Ulusal ve Uluslararası Terör Örgütleriyle Mücadele ve Silahlı Çatışma Hukuku üzerine eğitim aldı.
Vatansever askerler geri dönüyor