İtfaiye Meydanında düzenlenen mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 7 Haziran seçimlerinde çalışarak helal yoldan başarı elde ettiklerin belirtti. Seçim otobüsü üzerinde az sayıdaki partililere seslenen Yüksekdağ, 1 Kasım’da da bundan dolayı daha büyük bir başarı elde edeceklerini vurgulayarak, “Bu seçimde Van’da 8’de 8 yapacağız” dedi. HDP'nin 7 Haziran öncesi Van'da düzenlediği miting ile şimdi düzenlediği miting arasında büyük fark vardı. Vanlı seçmen 1 Kasım seçimleri öncesinde düzenlenen mitinge rağbet göstermedi. 

Vanlıların verdikleri sözü bir kez daha tutacağını belirten Yüksekdağ, direniş ve inatla büyük bir zaferle seçimden çıkacaklarını söyledi.

Yüksekdağ, "1 Kasım seçim kampanyasını ölümle yapanlara karşı yaşamla, direnişle, barışla yapacağız. Onlar ilk kurşunu sıktıklarında ve çözüm süreci masasını devirdiklerinde zaten yenilmişlerdi. Bizim 7 Haziran’daki başarımızı hazmedemeyenler ülkeyi kaosa, siyasi krize soktular. Çok büyük bir savaşın fitilini ateşlediler. Biz helal yollarla kazandık. Kaybetmeyeceğiz. Ama siz haram yolla kazandınız, bu kez kazanamayacaksınız" diye konuştu.

Mitinge Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya ile HDP’nin Van milletvekili adayları da katılırken, vatandaşların ilgili oldukça azdı.

Bu fotoğraf ise HDP'nin 7 Haziran genel seçimleri öncesi düzenlediği mitingden bir kare... Bu mitingde de Figen Yüksekdağ seçmenlere seslenmişti: