Önceki gece saat 23.10 sıralarında gerçekleşen saldırı sonrasında polis kent merkezinde bir hücre evinde arama yaptı. Aramada, roket atar, M-16 otomatik tüfek, 3 dolu M-16 şarjörü, bomba yapımında kullanılamak üzere hazırlanan düdüklü tencere, anti tank mayını, 3 roketatar mühimmatı ve 126 Kaleşnikof tüfek mermisi ele geçirildi.
EMNİYET MÜDÜRÜNÜN ODASI YIKILDI
Saldırı sırasında polisevin-deki makam odasında oturan Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici’nin, aynı bina ve katta kendisine ayrılan odaya gitmek için makam odasından çıktığı sıra-da meydana gelen patlamada, ikametine ayrılan oda yıkıldı ve kullanılamaz hale geldi.

SARAY'DA GASP EDİLDİ, YÜKSEKOVA'DA BOMBA YÜKLENDİ
Bombalı araç saldırısıyla ilgili soruşturmada, patlayıcı madde yüklenen minibüsün 13 Ağustos’ta Van’ın Saray ilçesinden gasp edildiği, sahibinin şikayetçi olduğu ancak kayıp araca ulaşılamadığı öğrenildi. Gasp edilen aracın Yüksekova kırsalında bomba düzeneği yerleştirildikten sonra Van’a gönderildiği tespit edildi. 
Aracın, Van’ın kent merkezine karayoluyla giriş ve çıkışlarda kullanılan güzergahları kullanmadığı için kamera sistemlerinde görülmediği, Erek Dağı bölgesinden ara yollardan kente geldiği anlaşıldı. 
O GECE POLİS EVİNDE 300 POLİS VARDI
Saldırının gerçekleştiği saatlerde Van Polisevi’nde 300’e yakın polisin bulunduğu ortaya çıktı. Çeşitli kentlerden doğu görevi için Hakkari’ye atanan polislerin güvenli biçimde Hakkari’ye götürülmesi için oluşturulan konvoy uygulaması nedeniyle polisevinin içinde çok sayıda polis olduğu öğrenildi.
KÖSTEBEK ŞÜPHESİ ARAŞTIRILIYOR
Kalabalık polis grubunun bulunduğu sırada bomba yüklü araç eyleminin gerçekleştirilmesi, “köstebek” şüphesini doğurdu. Emniyet yetkilileri, saldırı saatinin tesadüfi olmadığını ve polis-eviyle ilgili olarak PKK’ya bilgi sızdırılma olasığının değerlendirildiğini ifade etti.