Van’da İskele Caddesi’nde bulunan 2 Nisan Polis Merkezi ve Polisevi’ne yönelik PKK’lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 2 polis şehit olurken, 2 vatandaş hayatını kaybetti, 73 kişi de yaralandı.
DÜĞÜNLERİNDE BOMBA PATLAYAN ÇİFT O ANLARI ANLATTI
Van’ın her yerinden duyulan patlama en çok polis merkezinin karşısıda bulunan düğünsalonunda hissedildi. O gece düğünü olan ve Van’da bir köyde öğretmenlik yapan Erhan ve Beyza Günay çifti yaşadıkları korku ve paniği anlattı.
"HERKESİN ÖLDÜĞÜNÜ DÜŞÜNDÜM"
Üzerlerindeki korkuyu hala atamadıklarını belirten Ankaralı Beyza Günay ilk patlama anında havai fişek atıldığını düşündüğünü belirterek, şöyle konuştu:
"Bunun şiddetli bir havai fişek gösterisi olmasından korktum. Zaten ondan sonra tavan üzerimize çöktü. Herkesin öldüğünü düşündüm. O anda şok yaşadım. Birilerinin beni çekiştirdiğini farkettim. Televizyonlarda bu tür olayları görüyordum. Ancak ben yaşayacağımı ve düğün gecemde böyle bir şey olacağı aklımın ucundan bile geçmiyordu. Müthiş bir travma. Nasıl atlacağım. Patlama sonrası ben kendimden çok ailemi yakınlarımı düşündüm. Allah kimseye yaşatmasın.
EN MUTLU GÜNÜMÜZÜ KABUSA ÇEVİRDİLER, HEPİMİZİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU"
Yaşadıklarını unutamayacağını anlatan Vanlı damat Erhan Günay, damatlığının üzerine kan sıçradığını söyledi. Hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Günay, "En mutlu günümüzü kabusa çevirdiler. Sadece benim günümü kabuse çevirmediler. Ailemin, akrabalarım, orada bulunanların gecesini kabuse çevirdiler. Bunu kınıyorum. Allah hiç kimseye yaşatmasın. İnşallah vatanımızın hiçbir yerinde böyle bir olaya tanıklık etmeyiz. Hiç bir kimsenin kanı dökülmesin. Bunları kim destekliyorsa cezalandırılsın. Bizim en mutlu günümüzü en kötü güne çevirdiler. Travmatik bir olay yaşadık. Nasıl atalatacağız. Hepimizin psikolojisi bozuldu. Çok sayıda yaralı vardı. Yerlerde yatanlar vardı. Hepsinin öldüğünü düşündük. Damatlağıma kan bulaşmıştı. Düğünümüz kabusa döndü ve o gece sabahlara kadar yakınlarımızı hastanelerde aradık. Şimdi kafamızı dinlemek için biraz buradan uzaklaşmak istiyoruz" dedi. Beyza ve Erhan çifti daha sonra balayına çıktı.
Van'da düğünlerinde bomba patlayan çift o anları anlattı