Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, dün saat 17.00'da İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ile patlamalara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Vali Yerlikaya'nın açıklamalarında, polislerle ilgili sözünün, IŞİD'li teröristlerden bahsediyormuş gibi gösterilmesi algı operasyonunu ortaya çıkardı. Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şu görüşlere yer verildi:
"Gaziantep'te 16 Ekim 2016 tarihinde IŞİD hücre evlerine yapılan başarılı operasyonlardan sonra Gaziantep Valisinin konu ile ilgili yaptığı açıklamalar sosyal medyada ve ulusal bazı gazetelerde çarpıtılarak verildi.
Vali Yerlikaya operasyonu yapan polislerin taktiklerinden söz ederken bu kısmı kesip biçerek kendini patlatan IŞİD teröristlerinden söz ediyormuş gibi yansıtıldı.
Açıklamasında hücre evinin bulunduğu binadaki diğer insanların zarar görmemesi için polisin bina karşısındaki inşaattan operasyonu yapmayı planladığını anlatan Vali Yerlikaya'nın bu açıklaması sanki IŞİD teröristi komşulara zarar vermemek için kendini inşaatta patlattı şeklinde yansıtıldı. Vali Yerlikaya'nın emniyet yetkililerinden söz ettiği kısım kesilerek sanki IŞİD den söz ediyormuş gibi yansıtıldı. Videonun tamamı izlendiğinde Yerlikaya'nın polisin hassasiyetinden söz ettiği açıkça görülüyor.
Sosyal medyada ünlü gazeteciler ve birçok kullanıcı videonun tamamını izlemeden yorum yaparken bazı twitter kullanıcılarıda olayın yanlış aktarıldığı konusunda uyarılarda bulundu" denildi.