3 bin liralık kürtaj parası yüzünden amca ve yengesini öldürdüğü iddia edilen şahıs ve 8 aylık hamile sevgilisi ilk kez hakim karşısına çıktı.

Dehşet anını anlatan sanık, yengesinin boynunu bacaklarının arasına alarak sıktığını, amcasının da bir eliyle boğazını sıkıp bir eliyle de suratına vurduğunu söyledi.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, 3 bin liralık kürtaj parası yüzünden amca ve yengesini döverek bayılttıktan sonra yastıkla boğarak öldürdüğü iddia edilen şahıs ve 8 aylık hamile sevgilisi ilk kez hakim karşısına çıktı. Dehşet anını anlatan sanık, yengesinin boynunu bacaklarının arasına alarak sıktığını, amcasının da bir eliyle boğazını sıkıp bir eliyle de suratına vurduğunu söyledi.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'kasten iki kişiyi öldürmek ve hırsızlık' suçlarından çifte ağırlaştırılmış müebbet ve 5'er yıla kadar hapisleri istenen G.A. ve S.T'nin yargılanmasına başlandı. Geçen Mayıs ayında Mudanya ilçesinde meydana gelen olayda, 76 yaşındaki Fahriye ve 84 yaşındaki Arif Aksu çiftini 3 bin liralık kürtaj parası yüzünden döverek bayılttıktan sonra yastıkla boğarak öldürmekle suçlanan sanıkların şok ifadeleri kan dondurdu.

KADIN ÇORABINA ELİMİ YÜZÜMÜ SİLDİM
Olay günü kız arkadaşı S.T'yi otomobilde bırakıp amcasıyla yalnız olarak konuşmaya gittiğini söyleyen tutuklu sanık G.A. (23), 'S.T, bana sürekli intihar edeceğini söylüyordu. Hamilelik durumunu ailelerimize söyleyemedik. Amcama durumumuzdan bahsettim. Bana kızıp, küfürler etmeye başladı. Üzerime yürüyüp tokat attı. 'Hiç çocuğun olmadığı için mi böyle yapıyorsun?' dedim. Daha sonra ben de karşılık vermeye başladım. Yengem de bana vuruyordu. Yere düştük. Yengem altta kaldı. Yengemin boynunu bacaklarımın arasına alarak sıkmaya başladım. Amcam da bana vuruyordu. Onun da kafasından tutup itmeye çalışıyordum. Daha sonra yengemi bıraktım. Amcam üzerimdeydi. Onu itip ben üzerine çıktım. Bir elimle boğazını sıkıyordum. Bir elimle de yüzüne vuruyordum. Daha sonra yengemin yüzünün solmuş olduğunu fark ettim. Öldüğünü anladım. Koltuğun üzerindeki yastığı suratına koydum. Amcamın yüzü de kan içerisindeydi. Ama ölmemişti. Hala can çekişiyordu. Onun da suratına bir yastık koydum. Orada bulduğum bir kadın çorabına elimi yüzümü sildim. Daha sonra da S.T'nin yanına gittim' dedi.

'BANA HER İKİSİNİ DE BAYILTTIĞINI SÖYLEDİ'
8 aylık hamile olduğu öğrenilen S.T. (25) ise, kürtaj parası için yaşlı çiftin Bursa şehir merkezindeki evine gizlice girip para aradıklarını ifade ederek, 'Daha sonra beni tanıştırma bahanesiyle evlerine götürdü. Oradan çıkarken evin anahtarını aldı. Ertesi gün de G.A, amcası ve teyzesini mezarlığa götürmek için evden çıkardı. Ben de anahtarla eve girdim. Yengesinin çantasındaki 40 lirayı aldım. Birkaç gün daha çare aradık ancak bulamadık. Daha sonra da G.A. parayı amcasından isteyeceğini söyledi. Ben olay günü sadece araçta bekledim. G.A. gelince bana her ikisini de bayılttığını söyledi. Onları öldüreceğini de bilmiyordum. Suçlamaları kabul etmiyorum. Benim öldürme olayıyla hiçbir ilgim yok' diye konuştu.
Sanık avukatlarının tahliye talebini reddeden mahkeme duruşmayı şehitlerin dinlenmesi için erteledi.

Bilindiği gibi polis, sanıkların vahşetin yaşandığı evde arayıp bulamadığı 28 bin Euro ve 24 bin TL'yi mutfaktaki bir tencerenin içinde ele geçirilmişti.